Home » Administratie » Costel Pascaru i-a luat locul lui Cornel Pleșu în Consiliul Local Municipal Bârlad

Costel Pascaru i-a luat locul lui Cornel Pleșu în Consiliul Local Municipal Bârlad

de Mihaela NICULESCU

Discuții aprinse luni, în ședința de Consiliu Local, în legătură cu proiectul de validare a mandatului de consilier municipal al lui Eugen Costel Pascaru. Cornel Pleșu, proaspăt exclus din Partidul Național Liberal, filiala Bârlad, care și-a pierdut astfel și postul de consilier local, a ținut să fie prezent la ședință, pentru a face o declarație și a-și exprima un punct de vedere, înaintea învestirii în locul său a consilierului Pascaru.

Mi s-ar fi părut corect să fiu înștiințat în scris, în legătură cu excluderea mea din partid, atât de organizația județeană, cât și de cea locală a partidului, cât și de către prefect. Pentru că eu cred că aici este vorba de un viciu de procedură, voi ataca hotărârea în contencios administrativ. Țin să mulțumesc colegilor mei consilieri, mai vechi și mai noi, cu care am colaborat în mai multe mandate. Mulțumesc și partidului pentru încrederea pe care a avut-o în mine și că după 20 de ani de muncă susținută în organizație, m-a dat afară. Unii oameni sunt buni, cât timp este nevoie de ei, când nu mai au nevoie de tine, îți dau cu piciorul. Aceasta este a doua încercare a celor din partid de a mă da afară, dar vom vedea după pronunțarea instanței cine și dacă a greșit. Eu sunt dispus să aștept. Am învățat ceva în ultimii 20 de ani: ca în politică trebuie să ai răbdare.”, a declarat Constantin Cornel Pleșu, după care a părăsit sala de ședință.

După acest episod, au început comentariile în legătură cu atitudinea necivilizată de care PNL a dat dovadă în raportul cu fostul său membru Cornel Pleșu. Consilierii PNL au ținut să precizeze că excluderea lui Pleșu din partid i-a fost adusă la cunoștință prin ordinul prefectului dar și în cadrul organizației locale și județene, e adevărat, nu personal, în scris. Reacții virulente au avut consilierii PSD Marin Bunea, Sorin Răducanu și Andi Huiban. Reprezentanții opoziției în Consiliul Local au sancționat, cel puțin la nivel de aparență, modalitatea de excludere a lui Cornel Pleșu din PNL, care, în viziunea lor, nu are la bază faptul că acesta a fost colaborator al securității, ci faptul că fostul consilier a creat anumite disensiuni în partid. Aceștia au făcut referire și la faptul că fostul membru PNL Cornel Pleșu a avut un rol important în cadrul campaniei electorale pentru alegerea primarului, mergând chiar împreună cu acesta pe teren și tot el a fost cel care a propus câțiva tineri din partid pentru posturile de consilieri, printre aceștia numărându-se și Costel Pascaru.

Vizibil deranjat, consilierul Liviu Luca, a replicat că Partidul Național Liberal nu mai este un partid statornic. Chiar dacă nu era termenul corect pe care ar fi dorit să îl utilizeze consilierul liberal, colegul său de la PSD, Andi Huiban, a înțeles și i-a reamintit că și membrii marcanți ai PNL precum Mircea Ionescu Quintus și Alexandru Paleologu au fost colaboratori ai securității și nu i-a dat nimeni afară. După mai multe replici în contradictoriu, care multora li s-au părut destul de teatrale, s-a trecut la vot, nu înainte ca cele două tabere de consilieri să interpreteze o altă scenetă, devenită deja arhicunoscută. Consilierii PSD au cerut o pauză de cinci minute pentru consultări, după care a venit rândul consilierilor PNL să facă acest lucru, declarând că au și ei nevoie de o pauză de reculegere.

În cele din urmă, din cei 20 de consilieri prezenți, 18 au votat pentru validarea mandatului de consilier al lui Eugen Costel Pascaru, iar doi s-au abținut. După votul consilierilor, proaspăt numitul consilier local, profesor la Colegiul Tehnic Alexandru Ioan Cuza, a depus jurământul.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: