Home » Politic » Daniel Olteanu, deputat PNL꞉ „Sorin Grindeanu trebuie să se decidă꞉ este prim-ministrul Romȃniei sau premierul unui singur județ?”

Daniel Olteanu, deputat PNL꞉ „Sorin Grindeanu trebuie să se decidă꞉ este prim-ministrul Romȃniei sau premierul unui singur județ?”

Deputatul liberal Daniel Olteanu îi transmite premierului Sorin Grindeanu că România are nevoie de un prim-ministru care să își asume responsabilitatea față de toți locuitorii țării, în egală măsură, și nu doar față de unii dintre aceștia, timișorenii, despre situația cărora șeful Guvernului a cerut să primească zilnic informații. În cadrul unei declarații politice susținute marți în plenul Parlamentului, Daniel Olteanu a atras atenția că tratamentul discriminatoriu de care au parte vasluienii și locuitorii celorlalte județe care nu se află pe agenda prim-ministrului trebuie să înceteze, cu atât mai mult cu cât nota de plată pentru informarea premierului, de către funcționarii de la Palatul Victoria, este achitată din bani publici.

Parlamentarul de Vaslui a simțit nevoia să ia o atitudine cât se poate de critică față una din ultimele declarații ale domnului prim-ministru Sorin Grindeanu. „Sunt multe lucruri care mă amuză, pe care le citesc. Am cerut la cabinet să îmi aducă în fiecare dimineață lucrurile care s-au întâmplat în Timișoara și e normal să mă intereseze”, a spus premierul. Deputatul consideră exprimarea sa e de înțeles din perspectiva originii pe care o are, este inacceptabilă din punctul de vedere al poziției pe care o ocupă.

Olteanu a perceput poziția prim-ministrului ca pe una prin care acesta își asumă deschis o discriminare la adresa celorlalte județe ale țării: Vă întreb, domnule prim-ministru, dacă poziția dumneavoastră este una prin care să vă asumați deschis o discriminare la adresa celorlalte județe ale țării? Înțeleg că lucrurile care se întâmplă în Timișoara vă amuză, cel puțin în parte. Ce ar trebui să facem noi, ca vasluieni, pentru a beneficia de aceeași atenție din partea dumneavoastră, iar problemele județului cu cel mai mic PIB pe cap de locuitor să vă fie aduse la cunoștință în același mod, în fiecare dimineață? Vă garantez că nu veți mai fi amuzat”.

Deputatul a ținut să atragă atenția și asupra faptului că premierul modifică regimul investiției necesare pentru realizarea variantei ocolitoare Bârlad de la o lună la alta. Mai exact asupra faptului că Grindeanu nu a prevăzut fonduri pentru execuția investitiei în Legea bugetului de stat. Presiunea locuitorilor l-a făcut apoi să o scoată la licitație, în condițiile în care majoritatea politică a respins inclusiv amendamentele lui Daniel Olteanu cu privire la finanțarea ei.

„Dacă ceea ce se întâmplă în Timișoara, domnule prim-ministru, vă amuză pe alocuri, vreau să vă spun că legătura județului Vaslui cu vestul, pe DN 2F, se face pe un podeț, pe o improvizație cu o bandă pe sens, asta în situația în care reușești să ajungi cu autoturismul întreg în acest punct. Și credeți-mă, vasluienii nu consideră deloc amuzantă această situațieʺ, a susținut Daniel Olteanu.

Deputatul a avut un mesaj și pentru liderii PSD și ALDE. A atras atenția președinților celor două partide, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tărcieanu, că vasluienii nu au nevoie de un prim-ministru căruia funcționarii îi fac în fiecare dimineață revista presei din județul natal, pe banii tuturor românilor, ci de un prim-ministru al întregii Românii. Olteanu consideră că reducerea decalajelor economice și a discrepanțelor regionale se face cu un prim-ministru preocupat în aceeași măsură de problemele fiecărui județ: Vrem și noi, vasluienii, 20 de minute în fiecare dimineață în agenda premierului, așa cum acesta oferă cu generozitate unui singur județ, pe banii contribuabililor din toată țara. Faptul că județului Vaslui nu i-a fost alocat nici un leu pentru execuția unor proiecte de infrastructură, prin fișele de obiectiv ale Ministerului Transporturilor, arată că Vasluiul este, din păcate, unul dintre județele pentru care premierul a decis că nu-l interesează să primească, în fiecare dimineață, informațiile cu ceea ce se întâmplă.ʺ

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: