Home » Justitie » Pedagog de la un liceu din Huși, arestat preventiv după ce și-a bătut și sechestrat soția în unitatea de învățământ

Pedagog de la un liceu din Huși, arestat preventiv după ce și-a bătut și sechestrat soția în unitatea de învățământ

Un pedagog de la un liceu special din Huși a fost arestat preventiv pentru violență în familie după ce și-a bătut și sechestrat soția în cabinetul medical al unității de învățământ. Cei doi soți au fost găsiți de către asistentul medical, care a anunțat conducerea școlii, ulterior fiind sesizată poliția.
Judecătoria Huși a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, pentru violență în familie, pe numele unui tânăr de 31 de ani, pedagog la Liceul Tehnologic ”Sfânta Ecaterina” Huși, după ce și-a agresat soția în unitatea de învățământ. Incidentul s-a petrecut în cabinetul medical al școlii, acolo unde femeia, angajată tot ca pedagog în aceeași instituție, dormise în cursul nopții de 27 spre 28 mai, se pare tot din cauza problemelor existente în familie. În jurul orei 6.15, bărbatul a intrat peste soția sa în cabinetul medical, unde a lovit-o, a amenințat-o cu acte de violență și ar fi tras-o de păr în momentul în care a încercat să iasă din camera în care se aflau. Cei doi au fost găsiți de către asistentul medical în momentul în care acesta a venit la serviciu, fiind anunțată conducerea liceului. Ulterior, directorul unității de învățământ a sesizat incidentul la Poliție, care a demarat o anchetă în acest caz.
În dimineața de 28 mai, pe fondul unor conflicte intrafamiliale, bărbatul și-a lovit soția, i-a adresat amenințări cu acte de violență și s-a opus, prin folosirea violenței, atunci când femeia a intenționat să părăsească camera în care se afla. Polițiștii hușeni au emis pe numele bărbatului ordonanță de reținere pentru 24 de ore, iar ulterior acesta a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huși, cu propunerea de dispunere a unei măsuri preventive. Procurorii și-au însușit solicitarea și au efectuat demersurile legale către Judecătoria Huși, care a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Vaslui, Iulian Petre.
Incidentul dintre cei doi pedagogi nu a fost văzut de către elevi, care nu se aflau la cursuri la ora la care s-a petrecut acesta.

Conducerea liceului a decis: anchetă internă și suspendarea contractului de muncă

Ieri, conducerea Liceului ”Sfânta Ecaterina” Huși a decis suspendarea contractului de muncă a pedagogului respectiv. Totodată, s-a dispus efectuarea unei anchete interne pentru a se stabili cum de a fost posibil ca un astfel de incident să se petreacă în unitatea de învățământ. În acest sens, Consiliul de Administrație al școlii va desemna o comisie de cercetare disciplinară, care va prezenta la finalul anchetei interne un raport cu privire la eveniment.

Conducerea școlii ne-a comunicat raportul de incident, așa cum s-a petrecut acesta în dimineața de 28 mai. Într-o primă fază, până la finalizarea anchetei interne, s-a luat deja decizia suspendării contractului de muncă a pedagogului pe perioada cercetărilor. De asemenea, mai mulți martori, angajați ai liceului, au fost chemați la Poliția Huși pentru a da declarații”, ne-a precizat inspectorul pentru management școlar din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, Constantin Turcu. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: