Home » Administratie » Lunea și marțea, zile de dezinsecție la Bârlad

Lunea și marțea, zile de dezinsecție la Bârlad

de Mihaela NICULESCU

A început campania de dezinsecție la Bârlad. Compania de Utilități Publice (CUP), cea care este autorizată încă de acum un an pentru dezinsecția spațiilor exterioare, a început de luni acțiunea de combatere a insectelor, propunându-și, evident și în funcție de vreme, să execute lucrări de dezinsecție în fiecare săptămână, lunea și marțea.

Luni, am intervenit cu atomizoare în zona de nord a orașului, dimineață de la ora 10.00, am acționat în zona grădinii zoologice, cu care am încheiat de fapt și un parteneriat, iar noaptea am atacat zona de nord a orașului: grădina publică, spațiile verzi dintre blocurile de pe bulevardul Epureanu, cele din zona Vasile Pârvan, toate canalele deschise, și am continuat cu dezinsecția în sudul orașului, în cartier Deal II, Eminescu și Prodana. Sunt soluții ecologice, care nu au efecte negative asupra oamenilor și animalelor, dar legislația prevede obligativitatea de a anunța crescătorii de albine și viermi de mătase ori de câte ori efectuăm asemenea activități.”, ne-a declarat Adrian Bobeică, director executiv al CUP SA.

Societatea, care mai nou are și acest obiect de activitate, își propune să acționeze și în balta Regiei (un adevărat focar de țânțari și alte insecte), dar nu înainte de a încheia un contract de colaborare cu cel care a concesionat balta. Lucrările de dezinsecție se vor derula săptămânal până în luna septembrie și se vor desfășura în intervalul orar 24:00 – 6:00, cu excepția Grădinii Zoologice, unde stropirea cu insecticid se va face dimineață la ora 10.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: