Home » Social » Incendiu într-un centru al DGASPC, toți cei opt copii aflați în clădire fiind evacuați de pedagog

Incendiu într-un centru al DGASPC, toți cei opt copii aflați în clădire fiind evacuați de pedagog

Toți cei opt copii aflați într-un centru de primire în regim de urgență a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui au fost evacuați, luni, din clădirea în care erau cazați, în urma unui incendiu izbucnit în bucătăria unității. Pompierii au intervenit la solicitarea pedagogului, fără a fi înregistrate victime.

Alertă maximă la un centru al DGASPC Vaslui, după ce un incendiul a izbucnit într-una din încăperile instituției. Totul a pornit de la o priză suprasolicitată de la care erau alimentate cu energie electrică mai multe aparate electrocasnice din bucătăria Centrului de Primire în Regim de Urgență a Copilului Abuzat, Neglijat și Exploatat Vaslui, unitate aflată sub coordonarea DGASPC și care funcționează în clădirea Societății Lucrări Drumuri și Poduri SA. Ulterior, flăcările s-au extins la un dulap aflat în vecinătatea prizei, cantitatea mare de fum degajată alertându-l pe pedagogul centrului.

Într-o primă fază, pedagogul a fost vigilent și i-a evacuat pe cei opt copii din centru, cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani. Ulterior, a intervenit cu un stingător și, pentru că nu a reușit să stingă incendiul, a solicitat intervenția pompierilor la numărul de urgență 112”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Marișcu.

Un echipaj de pompieri a reușit să lichideze incendiul în foarte scurt timp de la apel, în condițiile în care centrul DGASPC funcționează la aproximativ o sută de metri de ISU Vaslui. Incidentul nu s-a soldat cu victime, fără ca vreo unul dintre copii să aibă nevoie de îngrijiri medicale. De altfel, după stingerea flăcărilor, beneficiarii de servicii ai DGASPC Vaslui au putut reveni în centru. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: