Home » Invatamant » „Fantezii în linii și culoare – lumea copiilor” – prima expoziție a unei eleve a Școlii de Arte „N.N Tonitza” Bârlad

„Fantezii în linii și culoare – lumea copiilor” – prima expoziție a unei eleve a Școlii de Arte „N.N Tonitza” Bârlad

de Mihaela NICULESCU
Crina Țuchel, elevă în clasa a VII-a la Școala de Arte „N.N Tonitza” din Bârlad și-a petrecut ziua de 1 iunie într-un mod inedit. Și-a invitat toți prietenii la prima sa expoziție personală, pe care a dedicat-o tuturor copiilor, dar și adulților cu suflet de copil.
Autoarea expoziției cu titlul „Fantezii în linii și culoare – lumea copiilor” spune că a dorit să redea prin formă și culoare inocența și veselia copiilor.
Expoziția, care va fi deschisă până pe 10 iunie, este una total diferită față de cele găzduite până acum de Centrul Eminescu prin faptul că lucrările talentatei Crina Țuchel sunt realizate cu ajutorul spray-ului colorat (graffiti) și a marker-elor colorate.
„Este eleva mea, dar asta contează mai puțin, ceea ce contează este talentul foarte mare pe care Crina îl are, în general, în domeniul artelor plastice. Ea are lucrări de pictură pe pânză, are lucrări de grafică, dar a ales pentru prima sa expoziție personală să prezinte publicului un experiment. Ideea a venit acum un an și s-a materializat pe parcursul câtorva luni. Tehnica folosită de micuța artistă este una inedită, foarte rar abordată. Sunt lucrări pe care le putem încadra în pictura naivă, cu momente expresioniste.”, ne-a declarat Dionisie Gradu, profesorul coordonator al Crinei Țuchel.
Crina este una dintre cele mai bune eleve ale școlii, la toate materiile. Ea intenționează să facă o carieră în domeniu, propunându-și să studieze după liceu design-ul și arhitectura.
Activitatea, organizată la Centrul Eminescu, a inclus și un moment muzical susținut de Timotei Bâgu, și el elev al Școlii de Arte „N.N Tonitza”, care studiază chitara clasică sub îndrumarea profesorului Lucian Grădinaru.
Toți elevii prezenți la eveniment au fost invitați apoi să deseneze cu cretă colorată, câte o piatră de pe aleea de acces din curtea Centrului „Eminescu”. Pentru câteva zeci de minute, și părinții lor au redevenit copii și și-au reamintit de desenele de pe asfalt pe care le făceau în vremea când erau mici.

About Tehno Redactor