Home » Invatamant » A început Bacalaureat 2017! Mii de liceeni vasluieni, în febra emoțiilor!

A început Bacalaureat 2017! Mii de liceeni vasluieni, în febra emoțiilor!

Ieri, mii de elevi din județul Vaslui au intrat în focurile examenului de bacalaureat cu proba orală de competențe lingvistice la Limba și literatura română.
Primii candidați au intrat în sală la ora 9:00, în ordinea afișată, respectându-se criteriul alfabetic, însă trebuiau să fie însă prezenți la școală cu o oră înainte de ora planificată având asupra lor numai un pix sau stilou și un act de identitate. Sunt interzise în sala de examen manualele, dicționarele, notițele, telefoanele mobile sau orice lucru care ar putea fi utilizat pentru rezolvarea subiectelor. Orice tentativă de fraudă duce la eliminarea din examen, indiferent dacă materialele au fost folosite sau nu. Candidații vor folosi strict ciornele și foile de examen primite de la supraveghetori. Încălcarea regulilor menționate se va considera tentativă de fraudă și sunt declarați „eliminați din examen”. Acești candidați nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.
Calendarul examenului de bacalaureat
După proba orală la Limba și literatura română, absolvenții de clasa a XII-a urmează să susțină pe 8 și 9 iunie evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă. Pe 9, 12 și 13 iunie va fi evaluarea competențelor digitale, iar între 14 și 16 cea pentru competențele lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

Probele scrise vor începe pe 26 iunie cu cea la Limba și literatura română și vor continua până pe 30.

Ziua de 27 este destinată probei la Limba și literatura maternă, iar 28 iunie probei obligatorii a profilului (Matematică sau Istorie).

Ultimul examen este pe 30 iunie și constă într-o probă la alegere a profilului și a specializării. Mai exact, cei de la real au de ales între Fizică, Informatică, Chimie și Biologie, iar cei de la uman între Geografie, Logică, Psihologie și Economie.

Rezultatele vor fi afișate pe 5 iulie până la ora 16:00, iar depunerea contestațiilor până la 20:00. Rezultatele finale vor fi afișate pe 10 iulie. (Crina BUTA)

About Tehno Redactor