Home » Administratie » Tichetele de masă, din ce în ce mai departe de salariații spitalului bârlădean

Tichetele de masă, din ce în ce mai departe de salariații spitalului bârlădean

de Mihaela NICULESCU

Soarta tichetelor de masă pe care le au de primit angajații Spitalului „Elena Beldiman” Bârlad rămâne în continuare incertă. Corneliu Decuseară, managerul spitalului bârlădean, nu a putut să precizeze reporterului Est News când și dacă vor fi alocate tichetele de masă, având în vedere situația gravă în care se află spitalul din punct de vedere financiar.

Situația financiară a spitalului este dezastruoasă. Avem de achitat datorii vechi de câteva luni pentru anumite utilități și servicii efectuate de unele firme către spitalul nostru. Avem de achitat datorii la medicamente. Nu că nu am dori să le dăm salariaților tichetele, dar, momentan, nu am identificat o sursă în buget. Așteptăm să vină banii spre sfârșitul lunii de la CJAS și sperăm că și Primăria ne va da o mâna de ajutor. Eu cred că va trebui să atingem indicatorii și să obținem banii pentru serviciile medicale pe care le efectuăm. Dar și așa, sunt puțini. Tarifele acestor servicii decontate de CJAS nu au mai fost majorate din 2015. Sincer să fiu, nu mă așteptam să găsesc o situație atât de grea la Spitalul Beldiman. Dar chiar și așa eu cred că încă se mai poate face ceva pentru a duce lucrurile pe linia de plutire.”, ne-a declarat Corneliu Decuseară, managerul interimar al spitalului.

Acesta a mai menționat că, în ciuda presiunii făcute de sindicate, cu riscul de a fi dat în judecată spitalul de către Sanitas, dacă nu vor fi bani pentru tichete, acestea nu vor fi alocate decât în momentul în care se va ivi o sursă de venit care să acopere aceste cheltuieli.

About Tehno Redactor