Home » Politic » Liberalii din județ au votat moțiunea lui Ludovic Orban pentru președinția PNL

Liberalii din județ au votat moțiunea lui Ludovic Orban pentru președinția PNL

Ludovic Orban este susținut de organizația PNL Vaslui la șefia partidului în cadrul congresului din 17 iunie, așa după cum a reieșit în urma votului dat, marți seara, de cei o sută de membri liberali reuniți în cadrul Colegiului Director Județean. De altfel, după prezentarea moțiunilor celor trei candidați pentru președinția partidului, liderul PNL Vaslui, Nelu Tătaru, și-a exprimat public sprijinul pentru Orban.

Organizația Județeană a PNL îl susține pe Ludovic Orban la președinția partidului la congresul din 17 iunie. Cel puțin așa a reieșit în urma votului dat de Colegiului Director Județean reunit, marți, la Centrul de Afaceri Vaslui, în cadrul căruia au fost prezentate moțiunile tuturor celor trei candidați la șefia PNL. Astfel, Ludovic Orban a primit 72 de voturi, Cristian Bușoi 27 de voturi iar Viorel Cataramă un singur vot. De la ședință au lipsit 18 din cei 118 membri ai Colegiului Director.

Filiala Județeană și-a pus mari speranțe ca și Vasluiul să conteze pe viitor. Am avut discuții cu membrii Biroului Politic Județean și 90% au votat cu Ludovic Orban, iar 10% cu Bușoi. Avem încredere în Ludovic Orban și echipa câștigătoare. După 17 iunie, PNL să redevină acel partid pe care ni-l dorim și sperăm la o schimbare radicală”, a declarat, marți, în cadrul Colegiului Director Județean președintele PNL Vaslui, Nelu Tătaru.

Ludovic Orban a fost singurul din cei trei candidați la șefia PNL care a fost prezent, marți, la Vaslui, pentru a-și expune moțiunea sa în cadrul Colegiul Director Județean al PNL. El crede că actualul prim-ministru Sorin Grindeanu nu mai are nicio autoritate ca șef al guvernului și că nu mai este ascultat nici măcar de către proprii consilieri. De aceea, liderul liberal le transmite celor de la PSD ”să se spele pe cap cu Grindeanu”: La ora actuală, cei care au primit votul oamenilor și-au pus niște lacheii în funcțiile de miniștri și premier. Este evident că cel care girează funcția de prim-ministru nu are niciun fel de autoritate. Cred că nu-l ascultă nu numai miniștrii, ci nici măcar consilierii personali care, probabil, îi cer voie lui Dragnea să se întâlnească cu premierul. O să se mai certe o perioadă însă părerea mea este că-i greu să dai jos un guvern. Dacă Grindeanu nu-și dă demisia, nu cred că majoritatea parlamentară va depune moțiune de cenzură pentru că ar fi penibili. Să se spele pe cap cu Grindeanu”.
Totodată, Orban a mai fost de părere că:Actualul guvern este unul care produce dezastru pentru România și care nu are capacitatea de a guverna. Rezultatele unei guvernări nu sunt cele de moment. Acestea se datorează unor decizii și a unor gândiri anterioare. Părerea mea că rezultatele economice de astăzi nu sunt date de actualul guvern, ci sunt o consecință a modului cum a fost guvernată România anterior, în special din perioada Guvernului Cioloș”. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: