Home » Justitie » Lucian Timofticiuc, patronul de la Vremea Nouă, dosar de cercetare penală! ”Vă dau la ziar pe toți dacă nu spuneți că Dobrovolschi mi-a interzis să intru!”

Lucian Timofticiuc, patronul de la Vremea Nouă, dosar de cercetare penală! ”Vă dau la ziar pe toți dacă nu spuneți că Dobrovolschi mi-a interzis să intru!”

Scene incredibile, în cursul zilei de ieri, la Secția de pediatrie a Spitalului de Urgență ”Elena Beldiman”, de unde Lucian Timofticiuc, patronul ziarului Vremea Noua, a fost scos ”pe sus” de paznicii unității, după ce a încercat să pătrundă cu forța în bucătăria spitalului, un mediu aseptic în care numai personalul aferent și organele de control ale statului au voie să intre.
”Eu sunt ziarist! Nu am nevoie de aprobări. Vă dau la ziar pe toți dacă nu spuneți că Dobrovolschi mi-a interzis să intru!” – le-ar fi strigat ziaristul cadrelor medicale și portarilor care au încercat să-l oprească punându-i în vedere că zona este declarată mediu aseptic și că este necesară o pregătire prealabilă a celor care îl vizitează, dar și de aprobările conducerii unității.
Se pare că gestul lui nu are de-a face nici pe departe cu vreun demers jurnalistic menit să elucideze mistere. El survine ca o reacție disperată după ce cititorii noștri au demonstrat că Vremea Nouă a furat o poză de pe HotNews , ce surprindea o imagine din spitalul din Craiova, în 2013, și a publicat-o într-un articol recent mințind că este de la Bârlad și că reprezintă imaginea mesei preparată de Media Class, firma de catering cu care spitalul bârlădean are contract.
Dezlănțuirea celor de la Vremea Nouă vine și după reacțiile neașteptate ale firmei Media Class și omului de afaceri Dan Dobrovolschi, după ani întregi în care au preferat să se abțină în fața atacurilor publicației mai sus amintite. Dobrovolschi a spus răspicat că el, familia și grupul de firme în care este acționar sunt victimele unui linșaj mediatic ticluit de Vremea Nouă, mai cu seamă după ce ziarista Cezara Mironică a cerut bani și nu i s-au dat.
Disperarea este confirmată în primul rând de prezența la Bârlad a patronului ziarului, care nu ajunge pe aici și nu se ocupă personal de documentarea unor articole decât dacă miza este mare.
Pe holurile spitalului bârlădean, în căutare de probe pentru o ”anchetă” deja publicată!
La primele ore ale dimineții, în speranța că vor descoperi imagini mult mai grave decât cea furată de pe HotNews, Timofticiuc împreună cu Cezara Mironică se aflau pe holurile Spitalului de Urgență ”Elena Beldiman”, cu aparate foto atârnate de gât. Și-or fi dat seama, în sfârșit, că ”anchetele jurnalistice” deja publicate au nevoie, totuși, și de probe.
Fără a reuși să obțină aprobarea conducerii unității (managerul spitalului fiind plecat la Vaslui), Timofticiuc a forțat nota și a început să hălăduie pe holurile spitalului în ciuda interdicției puse de cadrele medicale. Dornic să surprindă imagini incriminatoare cu care să susțină – măcar tardiv – afirmațiile la adresa firmei Media Class, acesta a căutat în zadar ”oalele ruginite” menționate de subalterna sa în ziar. Întrucât secția Chirurgie este declarată mediu aseptic, cadrele medicale de aici au fost nevoie în cele din urmă să ignore încercările de intimidare ale ”ziaristului Timofticiuc care are voie orice” și să sesizeze poliția prin 112.
Curajos foc cum îl știm, ziaristul atotputernic și-a luat tălpășița înainte de sosirea polițiștilor.
 
În loc de rugină, ”anchetatorul” Timofticiuc a descoperit inox
Nici la Spitalul de copii nu i-au ieșit socotelile. În loc de aparatură de gătit ruginită, oale ruginite, veselă ruginită și alte orori descrise în ziarul pe care îl patronează, atotputernicului Timofticiuc i-a ieșit un mare fâs! Totul era din inox și întreaga bucătărie strălucea de curățenie!
Între timp, cadrele medicale de aici au sunat, la rându-le, la poliție. Au fost sesizați și administratorii firmei Media Class, care au făcut și ei  plângere la poliție.
”Am făcut plângere penală pentru absolut tot ce a încălcat Lucian Timofticiuc în goana nebună de a ne ponegri. Inclusiv pentru hărțuire am făcut plângere. În prima parte a zilei l-am întâlnit pe holurile spitalului și a sărit, efectiv, la gâtul meu. Pe un ton agresiv a țipat la mine încercând să mă intimideze. Mi-a spus că m-a sunat la telefon și că nu i-am răspuns. Probabil mi-a precizat asta pentru a se disculpa în legătură cu remarca noastră că nu ne-a solicitat punctul de vedere în articolele despre noi. Dacă va continua să susțină acest lucru, va trebui să prezinte desfășurătorul. Să-mi arate că a încercat să contacteze pe cineva de la noi înaintea fiecărui articol pe care l-a scris Vremea Nouă. Încercările lui de a ne intimida nu au succes. E adevărat că metodele de intimidare practicate de el mă fac să mă tem pentru copilul și pentru părinții mei, după câte am auzit despre el. Agresivitatea pe care mi-a demonstrat-o astăzi (ieri – n.r.), dar și în campania defăimătoare, plină de invenții și minciuni, este un semnal de alarmă și trebuie să se oprească! Mi se pare că e jalnic și disperat”, ne-a declarat Mihaela Nechita, administratorul Media Class SRL Bârlad.
Inspectoratul Județean de Poliție Vaslui  a confirmat declanșarea urmăririi penale împotriva lui Lucian Timofticiuc: ”În acest moment, polițiștii de la Bârlad efectuează cercetări în cazul unui bărbat de 43 de ani din Vaslui, care ar fi pătruns fără drept în incinta unei societăți pe care o administrează, unde a făcut fotografii fără drept. Așadar, sunt efectuate cercetări sub aspectul înfăptuirii infracțiunii de violare a sediului profesional”, a declarat, pentru Est News, Silvia Manta, subinspector în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui.
 
Ce nu spune nici spitalul, nici Vremea Nouă: Media Class susține hrana pacienților de la Bârlad pe cheltuială proprie, de o jumătate de an!
Probabil că mult mai simplu ar fi fost pentru ziarul Vremea Nouă să solicite reprezentanților firmei să-i însoțească pentru a fotografia interiorul bucătăriei spitalului și monitorizarea felului în care este servită masa pacienților.
Ar fi aflat ce am aflat și noi: că meniul este stabilit de dieteticienii spitalului pentru o perioadă de două săptămâni și că totul este pregătit și ajunge în fața pacienților după norme de igienă conforme și numai după ce reprezentanții spitalului gustă mâncarea și o preiau pe semnătură.
De asemenea, că spitalul are o datorie de circa 18 miliarde de lei vechi către Media Class și că aceasta susține, de o jumătate de an, masa pacienților pe cheltuială proprie, tot dusă cu vorba că instituția va plătit datoria.
Că, uneori, din cauză că furnizorii de materie primă nu au pe stoc un anumit produs, firma de catering fiind nevoită să îl înlocuiască cu un altul, dar de aceeași valoare (de exemplu, ieri, în loc de ficaței, cum au stabilit dieteticienii spitalului, s-au servit aripioare de pui), aceste modificări făcându-se respectând valoarea nutrițională și de preț a produsului înlocuit, și numai cu acordul dieteticienilor.
Și nu în cele din urmă, că statul român aloca pentru hrana zilnică a unui bolnav penibila sumă de 10 lei, cel mult 12 lei (pentru diabetici). În valoarea acestei sume, firma de catering trebuie să pregătească trei mese pe zi!
Iată câteva imagini din bucătăria ”ruginită” a firmei Media Class preluate de pe contul de socializare ale acestei firme:
 
Citeste si: ”Dobrovolschi rupe tăcerea în urma linșajului mediatic la care este supus de ziarul Vremea Nouă: ”Mizeriile au început din momentul în care am refuzat să-i mai dăm bani Cezarei Mironică”

About Tehno Redactor

6 comments

  1. Politia, procurorii, de ce nu se sesizeaza? Le e si lor frica de linsajul, santajul mediatic practicat de vremea noua si Timofticiuc? Rusine domn politist! Rusine domn procuror!

  2. Timofticiuc – mafiot penal

  3. Timofticiuc-taxa de protectie si Cezara-mi-e-foame s-au facut de tot rahatul cu acesta ocazie.

    • Lebada cufurita

      Erau in rahat si pana acum. Cine se aseamana se aduna, spune o vorba din batrani, iar combinatia rahat-timofticiuc-cezara e cea mai buna confirmare.

  4. La puscarie cu santajistul asta !

  5. Primarii șantajați de aceste hahalere sunt fricoși și nu vor face plângere. Să te duci după Dan Diaconescu mare corupt ce ești. Poate se vor autosesiza organele abilitate pe care le tot invocă acest ticălos ordinar în articolele sale de „mare interes național” și să descopere atrocitățile la care au fost supuși mulți oameni de afaceri și primari care nu l-au onarat cu sumele impuse de ” EL”.

%d blogeri au apreciat: