Home » Justitie » Se strânge lanțul împotriva lui Lucian Timofticiuc, patronul ziarului Vremea Nouă

Se strânge lanțul împotriva lui Lucian Timofticiuc, patronul ziarului Vremea Nouă

Dacă firma Media Class SRL Bârlad și omul de afaceri Dan Dobrovolschi s-au hotărât destul de târziu să rupă tăcerea în privința linșajului mediatic practicat împotriva lor de ziarul Vremea Nouă, sunt persoane publice care nu au stat prea mult pe gânduri.

Cu puțin timp în urmă, deputatul Corneliu Bichineț a trimis pe adresa majorității publicațiilor județene dezvăluiri cutremurătoare despre Timofticiuc, despre practicile de intimidare pe care acesta le-ar aplica la adresa unor primari, oameni de afaceri sau alte persoane mai mult sau mai puțin publice din județul nostru. Unele dintre aceste practici seamănă izbitor cu cele îndreptate asupra Media Class și a lui Dobrovolschi.

Prezentăm în cele ce urmează scrisoarea pe care deputatul Bichineț a trimis-o spre publicare și redacției cotidianului județean Est News:

”PENTRU CORECTA INFORMARE A OPINIEI PUBLICE VASLUIENE SI NU NUMAI

De cateva saptamani am anuntat public faptul ca voi scoate la iveala manipularea, dezinformarea si santajul practicat de cativa indivizi care, bazandu-se pe accesul direct la gazeta Vremea Noua, incearca sa pacaleasca judetul Vaslui si, incet – incet, sa puna gheara pe el. Am o rabdare de nezdruncinat, asa ca, am strans date, foarte multe date, am stat de vorba cu zeci de persoane din politica si administratie, cu oameni de afaceri, cu cetateni ai judetului nostru dispusi sa contribuie la starpirea unui „cuib” periculos ce s-a creat in judetul Vaslui.
Rog Politia judetului Vaslui sa nu se autosesizeze! Deasemenea, rog Parchetul Vaslui sa nu se autosesizeze, desi, eu si alte persoane nominalizate aici suntem dispusi sa dam declaratii pentru a demasca pe cei care s-au constituit intr-un grup nefast si foarte periculos! Rog in aceeasi masura, SRI Vaslui sa nu se autosesizeze! Ii rog pe toti cei care ar trebui sa se autosesizeze sa nu o faca! Sa ramana lucrurile tot asa ori, sa degenereze…!
Ati vazut, stimati cetateni ai judetului Vaslui, ca, de peste un an de zile, saptamanal ori mai des, sunt atacat, jignit grosolan in Vremea Noua de Vaslui. „Initiatii” si cei apropiati stiu de ce. Sa afle, acum, toata lumea! Am depistat un trio nefast si periculos inchegat de Lucian Timofticiuc, cel care se prezinta confesiv si conspirativ, insinuant, cu subinteles, drept om al Serviciilor. Care din ele? Acesta, in dorinta lui nelimitata de a face bani, multi, multi bani, l-a prins in „mreje” cu ani in urma, pe fostul deputat Dan Marian, pe vremea cand acesta trecea de la PNL la PDL. L-a „acaparat si sfatuit” , pana l-a nenorocit, definitiv! Ani la rand i-a scris textele murdare lui Dan Marian in ziarul sau, fara ca parlamentarul sa stie de cele mai multe ori, ce face acesta. Dan Marian recunoaste si regreta ca a putut fi asa de naiv si ca s-a lasat pacalit de un asemenea individ. De mai multe ori a recunoscut acest lucru la PNL, in fata mea si a lui Dumitru Buzatu, in fata lui Victor Cristea si Titi Constantinescu si vis-a-vis de constiinta sa, atata cat are. Erau atacati fara crutare, dur, netemeinic, grosier, marlaneste, Victor Cristea (pe atunci primar al municipiului Vaslui), Dumitru Buzatu si familia sa, fiu, sotie, etc., Constanin Constantinescu(pe atunci primar al Barladului), Ion Ciupilan (fost, actual si viitor primar al municipiului Husi), Adrian Solomon (deputat), Dumitru Boros (primar al Barladului), Ramona Mocanu (director muzeu), Armeanu Stefanica (director DGASP), Vasile Popa (director Curtea de Conturi), Polak Simona (director CJAS Vaslui), etc. Presa din 2004-2012, cea actuala este la dispozitia celor care vor sa o consulte. Este plina de jigniri, insulte, calomnii. Nimic nu s-a confirmat. Cand distinsii parinti ai lui Dan Marian au inteles ce se intampla cu fiul lor, ingrijorati de faptul ca acesta trebuia – asa cum recunoaste si se plange senatorul la sedintele PNL -, sa plateasca sub diferite forme, in jur de 100 de milioane lei lunar, au pus piciorul in prag si si-au sfatuit copilul sa nu mai dea bani. Asa s-a intamplat. Dan Marian ne-a spus ca a sistat platile, dupa care a inceput oprobiul impotriva sa, atacurile subversive, prapadul. Devenit iar liberal, fara acordul „mentorului” Lucian Timofticiuc, parlamentarul vasluian a inceput a fi portretizat in Vremea Noua, „senatorul zeciuiala”, „Cap de Oaie”, „spagarul de la Husi”, „spalatorul de bani”, etc., etc., etc.
Atacurile lui Lucian Timofticiuc, care il foloseste drept inaintas pe un om care vrea sa-si puna capat zilelor din doua in doua luni, labil, Daniel Tanasuc, asupra fostului sau discipol, Dan Marian, au fost devastatoare. Abil, Dan Marian s-a repliat. Intrat viguros in PNL, fara a-i fi foarte greu, l-a daramat pe Florin Ciurariu, de la conducerea PNL, devenind presedinte unic.

Pentru ca atacurile asupra lui Dan Marian sa inceteze, acesta a fost sfatuit si indrumat de o noua achizitie a liberalismului vasluian, avocata Oana Iovu, ca acesta, daca vrea un al treilea mandat de senator, sa discute cu fostul lui prieten si colaborator, Lucian Timofticiuc, care ataca, ataca, ataca!

Cu Dan Marian presedinte unic de filiala, cu Lucian Timofticiuc drept guru al filialei PNL Vaslui si aproape stapanul ei, a inceput epurarea.Au fost inlaturati, pe rand, toti cei de la PNL, inclusiv fostul presedinte, Florin Ciurariu. Am ramas eu in picioare, sa-i incurc. Dupa o discutie edificatoare, la Bucuresti, cu Alina Gorghiu, Vasile Blaga, cei doi secretari adjuncti si alti membri din conducerea centrala a PNL-ului, pe 15 septembrie 2016 am inteles definitv ca eu nu mai pot lucra in acest partid, asa ca am plecat in aceeasi zi la PMP. In toata aceasta perioada, Dan Marian desi-mi spunea ca ma vrea in PNL, ma ataca peste tot, Oana Iovu, direct, fara menajamente, la toate intrunirile PNL, iar Lucian Timofticiuc, de cateva ori pe saptamana in ziarul sau, Vremea Noua. Numai minciuni, falsuri, abjectii, insinuari, calomnii si santaj, toate acestea vizibile si demontabile usor, chiar si de un copil. Atacat din toate directiile de cei trei care credeau ca ma pot dobori!
În campnaie, zi de zi, seara, cine credeti ca-i dădea „sfaturi” Oanei Iovu la sediul PNL? Lucian Timofticiuc, care s-a mutat, pur si simplu, in biroul unde lucrau Anca Dima si Florin Ciurariu. Ce vremuri! L-am gasit pe „omul serviciilor”, in mai multe randuri, facand strategia pentru campanie a candidatului PNL la parlamentare. Daca e nevoie de confirmat, pot depune marturie ca am fost acolo si i-am surprins, doamnele Marioara Idriceana, Cristiana Botan, secretara si chiar asistenta doamnei Iovu, propulsata acum – ghici unde?! -, taman in BEJ-ul Vaslui. Unde sunteti, liberalilor autentici? Si doamna Iovu Oana e pe drumul ei…Aveti rabdare!
Atacurile lui Lucian Timofticiuc asupra primarilor, mai vechi ori mai noi, Vasile Tabara (Hoceni), Petrica Vlase(Pungesti), Petrica Lazar(Ivanesti), Victor Cristea(Vaslui), Puiesti, Gherghesti, Coroiesti etc., etc., s-au finalizat cu contracte de publicitate pentru Vremea Noua, abonamente, felicitari aiuristice de Craciun, Anul Nou, Paste, 1 Decembrie. Bani, bani, bani! Sa se vada cate contracte au celelalte ziare din judetul nostru, cele care spun adevarul, si cate insumeaza Vremea Noua. E bine asa! Din ce bani se fac toate acestea? Din putinul buget al primariilor.

De la Consiliul Judetean, n-ai sa vezi nici o para chioara, Lucian Timofticiuc. Ati urmarit, stimati cetateni ai judetului Vaslui, atacurile asupra constructorilor si asupra altor oameni de afaceri. Atac asupra lui Ciprian Safir. Ciprian n-a cotizat. Nici mama sa. Nici tatal sau.

Atac asupra lui Emil Savin. Pac! Publicitate…

Atac asupra lui Dumitrascu. Pac! Pac! Publicitate…

Atac asupra lui Ciomaga de la Husi. Pac! Pac! Pac! Publicitate…

Atac asupra lui Bogos, mai nou. Foc incrucisat! Pute ,bai…! Nu ceda, frate! La tomberoane! Mai vreti? Mai am destule. Spuneti adevarul, fratilor, nu va fie frica!

Si Lucian Timofticiuc e pe drumul lui. La capat. De ce?
1) Pentruca vrea sa ma escrocheze si pe mine. Ma santajeaza. Cum? Va explic.
2) Nu-ti dau nici un ban! Nu meriti! Esti periculos, lacom si daunator pentru judetul nostru. Chiar si pentru umanitate…!
3) De ce PNL Vaslui a dat – din banii tarii si ai „prostilor” de candidati la alegerile locale, pentru Vremea Noua 500 milioane de lei vechi? Suma buna, nu? Pentru celelalte ziare, s-au alocat de la PNL sume firesti, normale, 50, 60, 80 de milioane lei vechi. Ce parere aveti cei care ar trebui sa va autosesizati?
4) Nemultumit cu 500 de milioane, Lucian Timofticiuc a venit peste noi in sedinta PNL. Pot depune marturie toti membrii CJEX. A mai ceru 50 de milioane. De ce? Ce a facut el pentru PNL in campanie? Nimic! Nimic! Dimpotriva, a facut tot ce a depins de el ca PSD sa aiba 60 de primari, iar PNL 20; PSD, 2o consilieri judeteni iar PNL 10. Halal prestatie de 500 de milioane!!!Sariti! Autoritatea electorala, nu te autosesizezi?!
5) Ca sa plece din sedinta, m-am ridicat si i-am zis ca-i dau eu 50 de milioane numai sa ne lase in pace. Nu i-am dat nici un leu, desi mi i-a cerut in repetate randuri. Nu vezi de la mine si de la cei ca mine nimic, niciodata! Fa presiuni asupra mea cat vrei! Scrie in fiecare zi de mine, cat mai rau!
6) Te acuz ca, prin Marius Hermeniuc, mi-ai subtilizat si folosit telefonul. Ai dat SMS de pe el, ai scos date si le-ai folosit in presa. Sigur ca stie si Dumitru Buzatu de acest lucru, asa cum ai recunoscut astazi in ziarul tau, doar el l-a trimis pe Marius Hermeniuc sa negocieze cu tine. Nu te juca cu treaba asta! Adu-mi inapoi ce-mi apartine! Am declaratiile domnului Daniel Tanasuc si ale omului de la atelierul de reparatii si, daca insisti, mergem in instanta. Nu vreau sa infunzi puscaria!
8) Noi nu umblam cu falsuri, Lucian Timofticiuc. Asta este calitatea ta! Costica Pencu, fost director 37 de ani la Statistica, reprezentantul PMP in BEJ, a dus la aceasta institutie Imputernicirea, trimisa de PMP central, prin email (se poate verifica de catre oricine), semnata de Dl.Presedinte Traian Basescu, prin care, ca presedinte de organizatie, pot adauga un nume de femeie pe lista PMP la Senat, noi avand pe lista de deputati trei femei. Intrucat doamna Nistor, de la PSD, s-a opus ca email-ul sa fie admis, a trebuit ca la ora 12,30, vineri, sa trimit la Bucuresti doi reprezentanti ai nostri, Gangu si Paun, care, au facut drumul dus-intors iar la 22,20 am depus Imputernicirea, in original. Poti sa le compari cand vrei, doar esti ziarist. De unde ai scos chestia ca mi-a pus Presedintele Basescu un avion la dispozitie pentru a aduce hartia la Vaslui? Tu nu ai limita, minti cu atata nerusinare si-l mai pui si pe bietul Daniel Tanasuc sa semneze, cand el are atatea probleme in sufletul sau?
9) Aici nu mai scriu. Decat daca se autosesizeaza cineva!
10) Tot ca la punctul 9.
11 -100) La fel, puiule!
Aceste randuri le-am scris pentru ca, in drumurile mele prin orase si sate, oameni cinstiti si cuminti mi-au spus ca daca nu rectionez, nu mai vorbesc cu mine. Am scris doar introducerea. Cu Dan Marian n-am probleme. E treaba lui ce face de aici incolo. N-ai stiut sa ma pretuiesti. Lucian Timofticiuc e raul cel mare. Cu Oana Iovu, am probleme. Un astfel de om nu trebuie sa ajunga sa reprezinte judetul Vaslui nicaieri, nu in Parlament.
Cu respect pentru adevar, Corneliu Bichinet”

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: