Home » Sport » Micii baschetbaliști s-au întrecut weekendul trecut la Cupa “Streetbal 3×3”

Micii baschetbaliști s-au întrecut weekendul trecut la Cupa “Streetbal 3×3”

Copiii pasionați de baschet au participat sâmbătă și duminică la prima ediție a Cupei „Streetball 3×3”, care a avut loc în centrul Bârladului, pe platoul de lângă hotel. Au participat 20 de echipe și au fost prezenți 90 de copii.

Competiția a fost organizată de Asociația Baschet Club (ABC) „Sonicks Junior” Bârlad și s-a adresat atât băieților cât și fetelor, pe două categorii de vârste: 9 – 12 ani și 13 – 14 ani. Au participat mici baschetbaliști din Bârlad și Huși. Trebuiau să ajungă și participanți din Vaslui și Galați, dar nu au mai putut onora invitația.

Atmosfera a fost întreținută de DJ Marchi – Blue, iar cireașa de pe tort a fost prezența bârlădeanului Dragoș Viuleț (16 ani), junior la Steaua, care a oferit o demonstrație de slamdrunk celor prezenți. Sâmbătă au avut loc meciurile de calificare, iar duminică finala mică și finala mare. Podiumul a fost cucerit în întregime de echipe din Bârlad.

Vlad Sîrbu

Mingea de Foc a cucerit competiția la categoria 9 – 12 ani, urmată pe podium de Bad Boys și Numărul 6. La 13 – 14 ani a avut câștig de cauză Agro Style. A terminat pe doi Orion Baschet și pe trei No Rule. Echipele care au terminat competiția pe prima poziție au fost recompensate cu 300 de lei, cupă și diplomă. Celelalte echipe de pe podium au primit diplome, locul doi a primit și 200 de lei, iar locul trei 100 de lei. Copiii neînscriși în concurs au avut să arunce la coș în pauze, iar cei care au marcat au primit cadou mingi de baschet.

A fost un eveniment reușit, participanții s-au simțit bine și toți cei care erau în trecere pe platou au admirat calitatea arătată, cu coșuri aruncate de la distanță și slamdunk-uri. Nu este prima astfel de inițiativă a noastră, dar este prima care s-a desfășurat într-o astfel de locație centrală, care ne-a ajutat foarte mult să promovăm acest sport. Toți cei care au ajutat la organizarea evenimentului au fost voluntari, am căutat să fac acest eveniment cu oameni care vor să se afirme și pun pasiune în tot ce fac”, ne-a declarat Vlad Sîrbu, președintele Asociația Baschet Club (ABC) „Sonicks Junior”. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: