Home » Justitie » Percheziții în județ, la persoane suspectate de evaziune fiscală

Percheziții în județ, la persoane suspectate de evaziune fiscală

Polițiști de combatere a criminalității organizate din Vaslui și Iași, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale și Direcției Generale Anticorupție, au efectuat astăzi 23 de percheziții la persoane bănuite de comiterea de infracțiuni economice și de corupție. Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracțională este de circa 700.000 de lei.

Perchezițiile au fost efectuate pe raza județelor Vaslui și Iași, la domiciliile și sediile unor societăți comerciale și instituții publice, fiind vizate 15 persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani, rambursări ilegale de T.V.A. și infracțiuni de corupție.

Din cercetări au rezultat indicii că infracțiunile ar fi fost săvârșite în perioada 2015- 2017, pe raza județelor Vaslui și Iași, prin crearea unui mecanism infracțional în scopul fraudării bugetului de stat, prin rambursări ilegale de T.V.A., evaziune fiscală și spălare de bani, în domeniul producerii și vânzării de mobilă.

Pe parcursul efectuării cercetărilor, s-a conturat faptul că membrii grupării ar fi beneficiat și de aportul unor funcționari cărora, în scopul îndeplinirii defectuoase a atribuțiunilor de serviciu, li s-ar fi oferit sume de bani sau alte foloase necuvenite.

Polițiștii au pus în aplicare 15 mandate de aducere, iar persoanele vizate, cu vârste cuprinse între 30 și 55 de ani, au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T.- B.T. Vaslui, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: