Home » Justitie » Percheziții la ITM, la Primăria Poienești și la Centrul Medico-Social Codăești, într-un dosar de evaziune fiscală de 700.000 de lei

Percheziții la ITM, la Primăria Poienești și la Centrul Medico-Social Codăești, într-un dosar de evaziune fiscală de 700.000 de lei

Mai multe percheziții s-au desfășurat, joi după-amiază, la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui, Primăria Poienești și de la Centrul Medico-Social Codăiești, într-un dosar de evaziune fiscală și splălarea banilor, cu un prejudiciu de 700.000 de lei. În acest caz, sunt vizați un funcționar de la ITM, primarul din Poienești, un medic și administratorul unei societăți comerciale.

Procurorii DIICOT și ofițerii Direcției Generale Anticorupție au desfășurat, joi, 23 de percheziții la locuințele unor persoane și la sediul unei autorități județene, a unei primării și a unui centru medical, din județele Vaslui și Iași, pentru destructurarea unei grupări infracționale organizate, specializate în evaziune fiscală, luare de mită, dare de mită, trafic de influență, cumpărare de influență.
”În perioada 2014 – 2017, administratorul unei societăți comerciale din municipiul Vaslui a constituit un grup infracțional organizat specializat în comiterea de infracțiuni de natură economică, prejudiciul parțial fiind estimat la acest moment la suma de 700.000 de lei. Pe parcursul efectuării cercetărilor, s-a conturat faptul că administratorul societății a beneficiat de aportul unor funcționari publici, în sensul oferirii acestora din urmă sume de bani sau alte foloase necuvenite în scopul îndeplinirii defectuoase a atribuțiunilor de serviciu”, susțin ofițerii DGA.
În urma perchezițiilor, 25 de persoane au fost conduse la audieri la sediul DIICOT. La rândul lor, polițiștii precizează că infracțiunile ar fi fost săvârșite ”prin crearea unui mecanism infracțional în scopul fraudării bugetului de stat, prin rambursări ilegale de TVA, evaziune fiscală și spălare de bani, în domeniul producerii și vânzării de mobilă”.
”Pe parcursul efectuării cercetărilor, s-a conturat faptul că membrii grupării ar fi beneficiat și de aportul unor funcționari cărora, în scopul îndeplinirii defectuoase a atribuțiunilor de serviciu, li s-ar fi oferit sume de bani sau alte foloase necuvenite”, precizează polițiștii vasluieni.
Instituțiile publice vizate de percheziții au fost Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui, Primăria Poienești și Centrul Medico-Social Codăiești. Un funcționar de la ITM Vaslui ar fi primit foloase materiale necuvenite pentru a nu sancționa o societate comercială, vizată de asemenea de percheziții, în urma unor controale făcute la sediul acesteia. În acest caz sunt vizați și primarul din Poienești și un medic care, în schimbul unui comision de la reprezentanți ai societății comerciale, ar fi atribuit un contract pentru achiziționarea de mobilier la centrul medical din Codăiești.  (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: