Home » Social » Bârlădenii nu s-au bazat pe tichetele de vacanță promise de Guvern

Bârlădenii nu s-au bazat pe tichetele de vacanță promise de Guvern

de Mihaela NICULESCU

Bârlădenii nu au crezut în promisiunile Guvernului și nu au așteptat să primească voucherele de vacanță mult anunțate. Au profitat din plin de ofertele early booking și și-au cumpărat bilete încă din iarnă și primăvară. O parte dintre ei au așteptat mai mult timp, pentru a vedea dacă vor primi voucherele sau nu și, în cele din urmă, s-au adresat agențiilor de turism pentru a-și face rezervări chiar în această lună.

Sunt și bugetari bârlădeni care încă mai așteaptă să primească tichetele de vacanță, întrucât nu-și permit să suporte integral costurile unui sejur. Deocamdată, nu se știe nimic sigur în legătură cu tichetele de vacanță, știrile fiind contradictorii. Dar chiar și așa, bârlădenii și-au făcut planuri de vacanță.

Agențiile de turism și-au pus mari speranțe în aceste tichete de vacanță pentru anul în curs, bazându-se pe faptul că bugetarii vor cumpăra bilete mai scumpe, care să le aducă încasări mai mari. Chiar și fără vouchere, numărul turiștilor care le-au trecut pragul a fost peste așteptări, în prima jumătate a acestui an.

„Anul acesta, numărul bârlădenilor care și-au rezervat bilete în perioada ianuarie-mai a fost mai mare decât în 2016, și dacă se vor acorda și tichete, cu siguranță vom avea vânzări foarte bune. Bârlădenii iubesc și muntele și marea și stațiunile românești, dar și pe cele din Bulgaria și Grecia. Turcia este foarte puțin căutată din cauza situației politice de acolo. Turiștii bârlădeni manifestă interes și pentru circuitul cu autocarul în Europa, dar, de departe, cele mai căutate sunt ofertele de pe litoralul românesc.”, ne-a declarat reprezentantul unei agenții de turism din oraș.

Pentru persoanele cu venituri mici încă mai sunt în vigoare ofertele sociale, care se pliază foarte bine pe bugetul pensionarilor sau al angajaților din mediul privat. „Litoralul pentru toți”, de exemplu, este un program valabil până pe 15 iunie, unele hoteluri onorând această ofertă până pe 30 iunie. Prețurile cu cazarea pornesc de la 278 lei persoană / persoană pe sejur. Programul social „Hai la băi!”, care include 6 nopți cazare, pensiune completă și tratament, contra sumei de 625 lei de persoană, este valabil până pe 30 iunie, dar sunt și stațiuni în care acesta se derulează pe tot parcursul anului. De asemenea, bârlădenii cu venituri mai mici pot alege și alte două oferte sociale. Una dintre ele ar fi „O săptămână de refacere”, care cuprinde un sejur de șase zile, cu un preț de 360 de lei de persoană, în care sunt incluse cazare, mic dejun și tratament, sau 475 de lei de persoană, dacă se alege pensiunea completă. O altă variantă deosebit de avantajoasă este „Decada balneară”, unde cu 830 sau 1.000 de lei de persoană, se asigură 9 nopți de cazare, pensiune completă și tratament.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: