Home » Administratie » Două bârlădence au avut nevoie de intervenții chirurgicale după ce au fost mușcate de câini

Două bârlădence au avut nevoie de intervenții chirurgicale după ce au fost mușcate de câini

de Mihaela NICULESCU

În doar trei zile, la Spitalul de urgență ”Elena Beldiman” au fost efectuate două intervenții chirurgicale la paciente care prezentau plăgi mușcate la gambă. Prima dintre ele a ajuns sâmbătă, 10 iunie, la Urgențe, după ce a fost mușcată de gambă de un câine al unei cunoștințe. Femeia a fost evaluată și internată la compartimentul de Chirurgie plastică din cadrul Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad.

„O pacientă în vârstă de 45 de ani din Bârlad a ajuns la spital cu o plagă mușcată la gamba dreaptă, cu penetrare de mușchi solear. Femeia a fost internată în compartimentul de Chirurgie plastică, unde i-a fost curățată și drenată rana. Femeia se află internată în continuare, medicul supraveghind evoluția rănii. A primit tratament cu antibiotice și a fost vaccinată antirabic și antitetanos”, a declarat Adrian Gheorghiu, reprezentantul Spitalului „Elena Beldiman” în relația cu mass-media.

A doua pacientă care a avut nevoie de intervenție medicală de urgență, după ce a fost mușcată de un câine comunitar, a ajuns la spital ieri dimineață. Femeia, în vârstă de 48 de ani, prezenta o plagă mușcată de câine la gamba stângă și a fost direcționată către compartimentul de Chirurgie plastică, unde a fost internată și ulterior operată. Pacienta a primit tratament cu antibiotice și va fi sub observație câteva zile.

Au devenit de notorietate plăgile produse prin mușcătură de câine, cazuri normale, din păcate, pentru medicii de la Urgențe, multe dintre acestea necesitând internare și cheltuieli considerabile din bugetul spitalului. Deși numărul victimelor patrupedelor este tot mai mare, autoritățile se mișcă destul de încet în rezolvarea problemei câinilor comunitari, neavând suficient sprijin din partea cetățenilor. Nu doar poștașii, încasatorii și curierii se tem pentru viața lor atunci când tranzitează anumite zone ale orașului, ci și ceilalți bârlădeni care pot fi oricând atacați de câini comunitari, chiar în zone centrale.

About Tehno Redactor

One comment

  1. Sa organizam manifestatii publice pana cand primarul va aplica legea si va strange cainii nu sa lase acest fapt fundatiilor.Legea obliga clar primariile.

%d blogeri au apreciat: