Home » Sanatate » Posturi vacante la Spitalul „Elena Beldiman” din Bârlad

Posturi vacante la Spitalul „Elena Beldiman” din Bârlad

de Mihaela NICULESCU

Din cauza numărului total insuficient al personalului, lucru ce afectează desfășurarea normală a activității în mai multe secții medicale, Spitalul „Elena Beldiman” din Bârlad organizează concurs pentru ocuparea mai multor posturi contractuale pe perioadă nedeterminată.

Concursurile vor începe pe 26 iunie, data limită de înscriere fiind 16 iunie. Spitalul are nevoie să angajeze imediat un asistent medical la Compartimentul de Primire a Urgențelor (CPU), un asistent pentru secția Radiologie, un infirmier la secția Pneumologie I, un brancardier la CPU, o îngrijitoare la secția Interne și un post de fizician pentru secția Radiologie. De asemenea, este nevoie și de un referent pentru Serviciul RUNOS (Personal), un economist IA la serviciul Aprovizionare, Transport, Achiziții publice, și un economist II pentru același serviciu.

Aproape 90% din bugetul spitalului este cheltuit cu plata salariilor și tichetelor de masă. Angajarea de noi cadre medicale la spital nu grevează cu nimic bugetul instituției întrucât posturile fac parte din numărul de posturi finanțate de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate și, după caz, de Ministerul Sănătății.

„Aceste posturi sunt bugetate. Ele au fost scoase la concurs după ce posturile au rămas vacante ca urmare a pensionării unor angajați ai spitalului, a plecării unora în străinătate sau pur și simplu a plecării din instituție cu acordul părților. Angajarea pe aceste posturi nu înseamnă o cheltuială în plus a spitalului ci, de fapt, umplerea golurilor de cadre medicale și auxiliare, care se înregistrează în anumite secții și servicii”, ne-a declarat Gica Suciu, șef interimar RUNOS.

About Tehno Redactor

One comment

  1. Contri Buabilul

    Da infirmieri , ingrijitori si brancardieri cand mai aduceti la UPU ca degeaba angajati o armata de medici si asistenti daca pacientul asteapta cu orele sau chiar cu ziua sa fie preluat din cabinete si dus la consultatii sau investigatii

%d blogeri au apreciat: