Home » Sport » Sezon fantastic pentru Internazionale Traian Vaslui, care a fost cea mai bună la minifotbal din județ dar a impresionat și cu echipa de futsal U19, care a făcut furori în competițiile naționale

Sezon fantastic pentru Internazionale Traian Vaslui, care a fost cea mai bună la minifotbal din județ dar a impresionat și cu echipa de futsal U19, care a făcut furori în competițiile naționale

Statistica face în sfârșit dreptate clubului Internazionale Traian Vaslui, care la majoratul lui (a fost fondat în 1999) a cucerit atât titlul în Campionatul Județean de Minifotbal cât și Cupa României „Constantin Filip”. Sunt primele trofee ale clubului vasluian, care este însă unul cu tradiție, participând la toate edițiile de campionat la minifotbal disputate în județul nostru. Internazionale Traian Vaslui a făcut spectacol an de an și a crezut mereu în șansa ei, dar și în scopul de a promova tineri jucători de valoare. Este cea mai tânără campioană din zona Moldova și poate chiar din țară, cu o medie de 23 – 24 de ani. Internazionale Traian a surprins plăcut și în Campionatul Național de Futsal U19, unde la prima participare a reușit să fie o nucă tare pentru echipe mult mai bine cotate din țară. A dominat autoritar grupa în care a fost plasată și a devenit apoi semifinalistă în Cupa României. A reușit și calificarea la turneul Final 8 Campionat, competiție din care a fost eliminată de câștigătoarea competiției.

Echipa coordonată de Bogdan Gheorghiță a câștigat campionatul după ce a învins într-un meci decisiv campioana en – titre Victoria Morandi. Înainte de ultimul meci al sezonului Internazionale Traian Vaslui avea nevoie de o victorie la minim două goluri, după ce pierduse meciul tur cu prima clasată, scor 0 – 2. Obiectivul era realizat la pauză, când scorul era 3 – 1 pentru Internazionale Traian, după golurile marcate de Petronel Cumpănă (2) și Alin Abuzătoaei. Victoria Morandi a reușit să revină în joc însă și a egalat. Petronel Cumpănă a mai punctat însă încă o dată, iar puștiul Francisc Cristea a reușit golul izbăvitor, scor 5 – 3 pentru Internazionale Traian. Cele două echipe au terminat la egalitate de puncte (36) dar campioana a fost decisă la golaveraj, de faptul că Victoria Morandi a fost considerată gazdă în retur.

Zilele trecute a reușit eventul după ce și-a adjudecat și Cupa României. „Constantin Filip”. A învins în finală Spartanii, scor 1 – 0. Costică Hariuc a reușit golul victoriei cu zece minute înainte de fluierul final. Internazionale Traian a învins anterior FC Zimbru, 3 – 1, după lovituri de departajare (0 – 0). În competiție s-au înscris patru echipe. Spartanii a obținut calificarea în ultimul act la masa verde, scor 3 – 0, după ce Victoria Morandi nu s-a mai prezentat.

Am dominat clar turul campionatului, în care am suferit o singură înfrângere și am remizat în altă partidă. Când FC Zimbru avea toată echipa i-am bătut cu 7 – 0 deci s-a văzut atunci valoarea noastră reală. În retur am suferit puțin deoarece ne-au plecat din jucători. Am fost privați de serviciile celor mai buni atacanți la minifotbal din județ: Sebastian Țârțârău și Tiberiu Bucur. Lipsa de experiență, maturitate în joc, a făcut să pierdem puncte cu echipe abordabile. În schimb la Victoria Morandi a venit Carolică de la Colloseum Iași, un jucător foarte bun. Dar uite că și în aceste condiții am reușit aceste performanțe. Nu am putut nici să fim la același nivel de organizare din anii trecuți pentru că grupa U19 a necesitat un volum mare de muncă și foarte mari cheltuieli. De când am numit unul dintre băieți, pe Costică Hariuc, antrenor neoficial, lucrurile au început să prindă contur și rezultatele să reapară. Foarte bine s-au descurcat însă jucătorii noștri tineri: Codrin Epure, Vlăduț Mocanu, Ovidiu Olaru, Alexandru Bădiț și Francisc Cristea. Cu toții au pus umărul și la rezultatele deosebite obținute de echipa noastră de futsal Under 19. Probabil Victoria Morandi nu se aștepta să putem învinge la o diferență de minim două puncte, deoarece au de partea lor experiența și de obicei gestionează bine astfel de situații. Au tras de timp crezând că sunt campioni, dar ambiția noastră nu a rămas nerăsplătită și am reușit astfel și golul cinci, în ultimele minute de joc. Cu FC Zimbru în Cupa României a fost un meci extrem de disputat, dar cu fair play de ambele părți. Am jucat mai bine decât ei, l-am avut pe portarul Bădiț în mare formă, care a și apărat o lovitură de la 7 metri. Iar în ultimele trei minute am lovit bara de două ori, ajungând la lovituri de departajare și datorită unor intervenții deosebite ale portarului advers, Bucs. Am jucat finala cu Spartanii după doar 20 de minute de pauză, am fost puțini obosiți, iar faptul că ei sunt o echipă așezată nu ne-a ajutat, dar și noi am jucat precaut”, a declarat pentru Est News Bogdan Gheorghiță, managerul și unul dintre fondatorii clubului vasluian.

Din lotul echipei Internazionale Traian, care a reușit eventul fac parte jucătorii: Alin Andrei Abuzătoaei, Tiberiu Valentin Bucur, George Andone, Sebastian Florin Bădiț, Alexandru Bădiț, Francisc Ionuț Cristea, Petronel – Marius Cumpănă, Cristian – Ionuț Căpraru (Bârlad), Codrin Epure, Bogdan Gheorghiță, Costică Hariuc, Bogdan Marian Ignat, Vlăduț Mocanu (Bârlad), Ovidiu Olaru, Ionuț – Alexandru Zaharia și Sebastian Mihai Țârțârău.

Internazionale Traian va participa la Campionatul Regional Nord-Est în perioada 30 iunie – 2 iulie, competiție la care se va duela cu echipe extrem de puternice. Vasluienii au fost plasați în grupa B și vor juca la Iași împotriva celor de la FC Coriolan (Bacău) și Extratereștrii (Bistrița).

Clubul vasluian va deveni zilele acestea primul club de minifotbal din județ care va lua formă oficială legală și fiscală, organiza ca și club sportiv, cu Certificat de Identitate Sportivă (C.I.S.) și înregistrare la Judecătorie.

Au avut ghinion la Turneul Final 8 al Campionatului Național de Futsal U19

Internazionale Traian Vaslui au fost foarte aproape de a fi printre primele patru echipe la Turneul Final 8 al Campionatului Național de Futsal U19, la fel ca în Cupa României. Au acuzat însă lipsa de experiență și au pierdut în cele din urmă în fața celor de la Clujana Cluj, scor 8 – 9 după lovituri de departajare, deși au condus cu 5 – 2.

Am întâlnit una din cele mai bune echipe din țară, iar noi abia acum ne familiarizăm cu unele aspecte specifice futsalului. Am obținut totuși rezultate deosebite și suntem bucuroși de faptul că în Cupă am reușit o clasare în primele patru. Mulțumim pentru sprijinul oferit pentru organizarea Turneului Final 8 Campionat Futsal U19 Primăriei Vaslui, celor de la S.C Podul Înalt Vaslui, Spacehost, Goscom Vaslui, MitiSound Vaslui, S.C LDP S.A, SC Burinst Gaz SRL-D, Aquavas Vaslui, Asociația Solidar, Adiectiv Consulting Vaslui, TÜV Proficert , Conair, Hiccup Coffee and Tea, Sakin Travel, Wcad Media, Rock FM, Smile FM și TV Dumești. Alături de Wcad Media, au mai sprijinit echipa de Futsal U19 S.C Podul Înalt S.A, Sakin Travel, S.C Burinst Gaz SRL-D și Iulian Maxim. La echipa de minifotbal am beneficiat de sprijinul celor de la S.C Podul Înalt S.A Vaslui, Wcad Media și Sakin Travel”, ne-a mai declarat Bogdan Gheorghiță. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: