Home » Invatamant » Peste 3.500 de elevi din județ vor intra în febra examenului Evaluarea Națională

Peste 3.500 de elevi din județ vor intra în febra examenului Evaluarea Națională

Peste 3.500 de absolvenți de gimnaziu din județul nostru vor intra în febra primului examen important din viața lor, Evaluarea Națională. Astăzi își vor încerca norocul la prima probă, cea la limba română, iar miercuri vor trebui să treacă de testul numit matematică.

Astăzi, de la primele ore ale dimineții, va începe Evaluarea Națională 2017. Pentru prima probă a examenului, cea la limba română, la noi în județ s-au înscris 3.534 de elevi care au încheiat cu bine primii opt ani de studiu. Absolvenții de gimnaziu vor trebui să se prezinte în centrele de examen până la ora 9.00, iar apoi vor trebui să aștepte cuminți în bănci subiectele, pe care vor trebui să le rezolve în două ore.

După o zi de pauză, elevii care au terminat clasa a VIII-a și s-au înscris în examen vor reveni în bănci pentru a susține a doua și ultima probă de concurs, cea la matematică.

Afișarea notelor la Evaluare Națională 2017 se va face pe 26 iunie, până în ora 16.00, urmând ca, în aceeași zi, să fie depuse și contestațiile, în intervalul orar 16.00-20.00. Rezultatele finale la Evaluarea Națională 2017 se vor publica pe EDU.ro, vineri, 30 iunie.

De precizat că patru elevi din județ vor susține examenul în condiții speciale din cauza unor probleme medicale. Doi provin de la Școala ”Dimitrie Cantemir” Vaslui, iar doi din localitățile Codăești și Gherghești. Ca și în cazul celorlați peste 3.500 de elevi, examenul va fi supravegheat video. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: