Google+
Home » Justitie » ULTIMA ORĂ (Video) Trei bărbați din comuna vasluiană Perieni, aflați la muncă în Italia, condamnați pentru o crimă care a șocat întreaga peninsulă

ULTIMA ORĂ (Video) Trei bărbați din comuna vasluiană Perieni, aflați la muncă în Italia, condamnați pentru o crimă care a șocat întreaga peninsulă

de Crina BUTA

Trei bărbați din comuna Perieni, aflați la muncă în Italia, au fost condamnați la ani grei de închisoare pentru complicitate la o crimă ce a zguduit

Ionel Vrabie

întreaga peninsulă. Ionel Vrabie, în vârstă de 31 de ani, a primit o condamnare de 9 ani și șase luni de închisoare, în timp ce Valentin Cosma, de 23 de ani și Cristinel Barbu, de 40 de ani vor ispăși o pedeapsă de câte 6 ani și opt luni de închisoare. Sentința este definitivă și a fost pronunțată în urmă cu câteva zile.

Cei trei au fost acuzați de autoritățile italiene că anul trecut, împreună cu alte trei persoane (doi italieni și un alt român), condamnate la rândul lor, au fost autorii unei ”crime sângeroase, de violentă fără precedent” comisă asupra unui tunisian în vârstă de 34 de ani, în orașul Basilicago din Via Del Castello, după cum relatează presa din Italia.

Cei șase fuseseră plătiți să ucidă de către proprietarul locuinței în care victima, Mahomed Habassi, locuia cu chirie. Proprietarul era furios că tunisianul nu-și mai plătise chiria de câteva luni. În ciuda acestui lucru, refuza să părăsească locuința deoarece era puternic legat de amintirile pe care le avea aici soția sa, care murise în 2015. Rămas văduv, tunisianul își creștea singur băiețelul pe care-l avea cu răposata lui soție.

Povestea crimei care a îngrozit Europa

Valentin Cosma

Potrivit relatărilor publicației ro.internazionale.il24.it, după o noapte stropită din belșug cu alcool și sub efectul nociv al cocainei, criminalii, printre care și cei trei vasluieni, au fost plătiți de proprietarul locuinței unde locuia Mohamed cu chirie. Acesta le-a pus la dispoziție bâte, răngi de fier și un câine pitbull pentru a-l pedepsi pe rău-platnic.

Cristinel Barbu și Valentin Cosma au stat afară de pază, în timp ce Ionel Vrabie a intrat cu ceilalți trei în casă, peste tunisian.

Imobilul in care s-a petrecut crima. In medalion – tunisianul ucis si copilul său, rămas acum orfan de ambii părinți

”Crima executată cu sânge rece: degete retezate, nasul rupt în bucăți, o ureche tăiată, iar câinele a rupt bucăți de carne vie din bărbatul de 34 de ani. După minute bune de chin și durere, bărbatul a căzut la pământ, sufocându-se în propriul sânge” – iată descrierea sângeroaselor imagini lăsate în urmă de criminali.

Cei doi vasluieni din Perieni, rămași de pază afară, au văzut ce se petrece în casă, moment în care s-au speriat și au fugit cu mașina. La câteva ore de la comiterea masacrului, criminalii au fost prinși de  poliția italiană.

După un proces care a durat aproximativ un an, toți șase au fost condamnați la închisoare și la plata unor daune materiale de 70.000 de euro, ce vor fi dați pentru creșterea micuțului Andrea Samir, copilul rămas orfan în urma teribilei crime.

Locuitorii din Perieni sunt șocați

Vestea îngrozitoarei întâmplări în care au fost implicați cei trei consăteni ai lor i-a luat prin surprindere pe locuitorii din Perieni. Lumea îi știa de băieți muncitori, buni familiști.

„Cei trei erau prieteni buni, au plecat de câțiva ani să muncească. Ionel Vrabie are trei băieți, a reușit în câțiva ani de muncă să își facă o casă frumoasă și să asigure un trai bun familiei. Se vorbește în sat că l-au desfigurat pe tunisian, că l-au tăiat în bucăți. Ei au fost judecați în Italia, așa că noi nu știm foarte multe, oamenii vorbesc din cele auzite”, ne-a declarat V. P., din Perieni.

Alexandru Iacob, primarul comunei, a declarat pentru Est News că este la curent cu faptele îngrozitoare ale celor trei tineri: „Am auzit de ceea ce s-a întâmplat, dar nu știu foarte multe deocamdată. Știu doar că erau plecați la muncă în Italia, pentru a asigura un trai mai bun familiilor lăsate în țară”.

Vom reveni cu amănunte.

Sursa foto: http://parma.repubblica.it

parmapress24.it

About Simona Vasile

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: