Home » Sport » CSS Bârlad a organizat weekend – ul trecut Turneul Final de Rugby U17

CSS Bârlad a organizat weekend – ul trecut Turneul Final de Rugby U17

Pe stadionul Rulmentul din Bârlad a avut loc weekend-ul trecut Turneul Final al Diviziei Nationale de Juniori U17 rugby 7, în organizarea Clubului Sportiv Școlar (CSS) Bârlad.

Au participat la competiție CSS Bârlad, LPS Suceava, LPS Focșani, CSS2 Baia Mare, CSO Pantelimon, CS Olimpia, CS Aurora Băicoi, CT Dinicu Golescu, RC Brașov. La Turneul Final s-au înscris toate echipele calificate, mai puțin CS Olimpia.

CSS Bârlad a sacrificat competiția, deoarece șapte jucători de La U17 au făcut deplasarea la București pentru a concura la Turneul Final de Rugby U18, care se va încheia sâmbătă.

CSS U17 a picat în faza grupelor cu Aurora Băicoi, CSO Pantelimon și LPS Focșani și a pierdut toate meciurile. Cea mai bună partidă a bârlădenilor a fost împotriva focșănenilor, scor 12 – 14. În meciul de clasament pentru locurile 7 – 8 CSS Bârlad a întâlnit RC Brașov, scor 19 – 41.

CSS Bârlad U17 și-a dovedit din plin valoarea în zona Moldova, când a avut la dispoziție toți jucătorii și au obținut opt victorii din tot atâtea posibile. Bârlădenii au marcat nu mai puțin de 259 de puncte, în timp ce adversarii le-au marcat acestora doar 22. Cifrele bârlădenilor sunt cele mai bune din cele 3 zone în care se dispută prima fază a Turneului Final de Rugby U17, atât pe plan ofensiv cât și în apărare.

Nu am putut să aliniem cea mai bună formulă cu care am jucat în campionat pentru că s-a nimerit să aibă loc în același timp campionatele U17 și U18. Am folosit un grup de sportivi mai puțin experimentați la U17, forțați de împrejurări. Ne-am obișnuit cu locuri pe podium, dar menirea noastră este în primul rând creșterea de jucători”, a declarat pentru Est News Ioan Harnagea, președintele CSS Bârlad. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: