Home » Invatamant » De necrezut pentru un județ ca Vasluiul: Evaluarea Națională s-a încheiat fără niciun incident

De necrezut pentru un județ ca Vasluiul: Evaluarea Națională s-a încheiat fără niciun incident

Evaluarea Națională s-a încheiat fără niciun incident la nivelul celor 45 de centre de examen din județ, situație nemaiîntâlnită în ultimii ani. Singura problemă a fost cea a absenților, numărul acestora fiind același, respectiv 74, la ambele discipline.

Cei aproximativ 3.500 de absolvenți de gimnaziu din județ care s-au înscris la Evaluarea Națională au trecut cu bine, cu mici excepții, de primul examen serios din viața lor. Acest aspect este valabil cel puțin din punct de vedere al modului de desfășurare al concursului care a avut loc în prima jumătate a acestei săptămâni.

Ca și la limba română, am avut un număr de 74 de elevi care au absentat astăzi (n.r.- miercuri) de la proba de matematică. În rest, nu au existat incidente care să afecteze buna desfășurare a examenului”, ne-a declarat Lidia Rășcanu, inspector în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Vaslui.

La cele două probe ale examenului de Evaluare Națională s-au prezentat 3.460 de elevi care au finalizat studiile clasei a VIII-a. Afișarea notelor la Evaluare Națională 2017 se va face pe 26 iunie, până în ora 16.00, urmând ca, în aceeași zi, să fie depuse și contestațiile, în intervalul orar 16.00-20.00. Rezultatele finale la Evaluarea Națională 2017 se vor publica pe EDU.ro, vineri, 30 iunie.

De precizat că patru elevi din județ au susținut examenul în condiții speciale din cauza unor probleme medicale. Doi provin de la Școala ”Dimitrie Cantemir” Vaslui, iar doi din localitățile Codăești și Gherghești. Ca și în cazul celorlalți peste 3.500 de elevi, examenul a fost supravegheat video. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: