Home / Sanatate / Bombă găsită de un pacient în curtea Spitalului Județean

Bombă găsită de un pacient în curtea Spitalului Județean

Un pacient internat în Secția Pneumoftiziologie a Spitalului Județean de Urgență Vaslui a găsit o bombă în curtea unității medicale în timp ce acesta se plimba pe una din aleile din zona secției. Proiectilul se afla la baza unui copac care a fost scos din rădăcini de rafalele puternice de vânt de vineri după-amiază.

Bărbatul a ridicat elementul de muniție și s-a dus cu el la guardul aflat în cabina de la intrarea în curtea spitalului, parcurgând astfel câteva zeci de metri cu bomba în mână. Ulterior, angajatul firmei de pază a alertat autoritățile la numărul de urgență 112.

Echipa pirotehnică a intervenit în zonă și a ridicat în condiții de siguranță elementul de muniție și l-a transportat la depozitul inspectoratului. Din păcate, pacientul care a găsit acel proiectil de calibru 45 de milimetri nu a procedat corect. Obligatoriu, când sunt găsite astfel de elemente de muniție acestea nu trebuie mișcate. În mod normal, se anunță Poliția și, până la sosirea acesteia, vor fi asigurate măsurile de siguranță și protecție, în cazul nostru de către guardul spitalului”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, Georgică Onofreiasa.

Proiectilul găsit în curtea spitalului provine, cel mai probabil, din timpul celui de-al doilea război mondial, atunci când clădirea Secției de Pneumoftiziologie a fost transformată în unitate militară. (I.P.)

About Simona Vasile

x

Check Also

Lupta contra pandemiei COVID-19. Ce măsuri de distanțare socială au adoptat statele europene?Dr. Maria Corbu

Pandemia COVID-19 reprezintă în acest moment o provocare semnificativă ...

Telemedicina, un instrument vital în combaterea pandemiei COVID-19. Care sunt soluțiile implementate în România?Loredana Gheorghe

Efectuarea unei examinări fizice, conexiunea inter-umană, identificarea unor indicii ...

#COVID19. ECDC: Risc RIDICAT de depășire a capacității sistemelor sanitare în Europa, în luna APRILIEAdriana Boată

La finalul lunii martie 2020, au fost raportate cazuri ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: