Home / Justitie / Rețea de traficanți de țigări, care făcea contrabandă cu motodeltaplanul în județul nostru, destructurată de polițiștii de frontieră

Rețea de traficanți de țigări, care făcea contrabandă cu motodeltaplanul în județul nostru, destructurată de polițiștii de frontieră

Polițiști de frontieră, sub coordonarea prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși, au reușit destructurarea unei rețele de traficanți de țigări de contrabandă din Republica Moldova, care, pe perioada unui jumătate de an, a reușit să introducă în țară peste 31.000 de pachete de țigări. Anchetatorii au reușit să stabilească, pe parcursul cercetărilor, că marfa era adusă pe teritoriul județului nostru în special cu aparate de zbor de mici dimensiuni și, în unele cazuri, cu mijloace auto, prin punctele vamale.

De altfel, cercetările în acest caz au fost declanșate în urmă cu un an, atunci când polițiștii de frontieră vasluieni au descoperit pe un câmp din apropierea localității Roșiești, cantitatea de 5.000 de pachete cu țigări de contrabandă. Țigările fuseseră aruncate, protrivit anchetatorilor, dintr-un motodeltaplan, iar în apropierea locației a fost descoperi abandonat un microbuz înmatriculat în Bulgaria, care ar fi urmat să preia marfa.

Plecând de la această constatare, polițiști de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui s-au sesizat în legătură cu existența și funcționarea unei rețele infracționale, formată din cetățeni români și din Republica Moldova, care avea preocupări în sfera contrabandei cu țigări și care desfășura activități pe raza județelor Vaslui și Iași. În urma documentării activității infracționale a membrilor rețelei, s-a stabilit că aceștia desfășurau activități de introducere ilegală peste frontiera de stat, colectare, transport, depozitare și vânzare de produse accizabile supuse marcării, țigări de producție sau proveniență Republica Moldova și duty-free, cunoscând că acestea provin din contrabandă, obținând astfel, ilicit, beneficii financiare”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Vaslui, Irina Mirică.

În urma anchetei, s-a stabilit că, în perioada iulie – decembrie 2016, un grup format trei femei și cinci bărbați, cu vârste cuprinse între 25 și 50 de ani, a introdus în țară, în repetate rânduri, cantitatea totală de 31.119 pachete de țigări, de diferite mărci, de proveniență Republica Moldova. După ce erau introduse ilegal în țară, țigărilor erau ulterior transportate, depozitate și comercializate în municipiul Iași. Prejudiciul total a fost stabilit la valoarea de 381.872 lei.

Polițiștii de frontieră vasluieni au finalizat, vineri, cercetările în acest caz, urmând ca șapte persoane să fie trimise în judecată pentru contrabandă. Principalul suspect în acest caz a fost condamnat deja de către autoritățile judecătorești, la doi ani și opt luni de închisoare cu suspendare, în urma încheierii unui acord de recunoaștere a vinovăției. Se pare că bărbatul a achitat și aproximativ jumătate din prejudiciul creat. (Ionuț PREDA)

About Simona Vasile

x

Check Also

TIR cu 24 de tone de melasă, răsturnat între Huși și Crasna din cauza vitezei. Pompierii au intervenit în zonă

O autocisternă plină cu melasă s-a răsturnat în afara ...

Grenadă descoperită de un bărbat pe Valea Prutului, în timp ce făcea lucrări agricole

O grenadă defensivă, provenind, cel mai probabil, din cel ...

Peste 17.000 de țigarete de contrabandă, descoperite ascunse în două uși metalice dintr-un autocar, în Vama Albița

Peste 17.000 de țigarete de contrabandă, care urmau a ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: