Home » Invatamant » Georgiana, șefa de promoție de la Colegiul „Codreanu” vrea să fie o judecătoare de nota 10

Georgiana, șefa de promoție de la Colegiul „Codreanu” vrea să fie o judecătoare de nota 10

de Mihaela NICULESCU

Nu și-a propus să fie șefă de promoție, dar munca susținută depusă în cei patru ani de liceu i-a fost răsplătită din plin. Georgiana Mădălina Dragomir, fostă elevă a clasei XII- a F, profilul Științe sociale, a reușit să absolve Colegiul „Gheorghe Roșca Codreanu” cu media 10 în toți cei patru ani.

Nu am început liceul cu scopul de a-l absolvi cu notă maximă. Am învățat însă din gimnaziu o lecție foarte importantă, aceea că succesul nu vine decât după foarte multă muncă individuală. Primele zile din clasa a IX-a au fost pentru mine destul de dificile. Eram speriată pentru că nu cunoșteam colegii, nici profesorii. Profesorii m-au speriat cel mai mult, dar încet, încet am reușit să mă acomodez și să mă ridic la nivelul exigențelor impuse de profesori.”, ne-a mărturisit șefa de promoție a Colegiului „Gheorghe Roșca Codreanu”.

Adolescenta trăiește, pe lângă mulțumirea că a reușit să fie cea mai bună elevă din promoția sa, și un sentiment de nostalgie firesc. Îi este greu să se despartă de colegii săi de clasă, cu atât mai mult cu cât a avut parte de un colectiv unit și o dirigintă de nota 10, Ramona Chițiga. Georgiana spune că toate competițiile organizate în școală i-au apropiat și mai mult unii de alții, creându-se o atmosferă prietenoasă, caldă, de care acum este nevoită să se despartă. Dar viața merge înainte și Georgiana se gândește la viitor. Urmează Bacalaureatul, iar apoi examenul de admitere la facultate, cu emoții constructive, spune ea, pentru ambele examene ale vieții. De mică și-a dorit să urmeze Dreptul și este convinsă că va reuși să își îndeplinească visul, acela de a deveni judecătoare.

Din totdeauna mi-am dorit să las lumea mai bună și mai frumoasă decât am găsit-o și astfel să ajut umanitatea. Am ales să urmez Dreptul la Universitatea din București și astfel să pot fi de folos oamenilor care au atâta nevoie de o justiție corectă.”, a mai adăugat Georgiana Mădălina Dragomir.

Merituoasa elevă are și un sfat pentru elevii care vor intra anul acesta la liceu: să învețe temeinic și să se concentreze pe materiile preferate, care îi interesează. Dacă reușesc să obțină rezultate bune la toate disciplinele atunci este perfect. Important este însă să învețe pentru a acumula cunoștințe, care să le fie de folos în domeniul în care vor să performeze și nu doar de dragul de a reuși să fie șefi de promoție.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: