Home » Sport » Aur și argint pentru atletele de la LPS Vaslui, la Campionatul Național pentru juniori 2

Aur și argint pentru atletele de la LPS Vaslui, la Campionatul Național pentru juniori 2

Atletele de la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Vaslui pregătite de Elena Bogos și Viorica Pintilie și-au demonstrat încă o dată clasa, ieri, când au cucerit o medalie de aur și una de argint în cadrul finalei Campionatului Național pentru juniori 2. Chiar dacă niciun alt sportiv din județul nostru nu s-a mai clasat pe podium, mai mulți sportivi de la LPS Vaslui și Clubul Sportiv Școlar (CSS) Bârlad au reușit clasări în primele 10 locuri la probele disputate.

Ambele medalii au fost cucerite de vasluience la proba de 5.000 de metri, acolo unde Izabela Spiridon a luat aurul, cu timpul de 19:04.88 minute. Gabriela Buzdugan a terminat aceeași probă cu timpul de 19:07.31 minute, suficient pentru a cuceri argintul. Vasluianca a reușit o performanță inedită întrucât a concurat cu sportive mai mari cu doi sau chiar trei ani. Ionela Lungu a concurat și ea la această probă, la care a ocupat un onorabil loc cinci, cu timpul de 19:46.64 minute.

Fetele s-au pregătit corespunzător și ne așteptam la astfel de rezultate. Suntem mulțumite pentru cucerirea acestor medalii, dar și pentru cum s-au comportat celelalte sportive. Concursul s-a desfășurat în condiții de caniculă, lucru care le-a afectat performanțele. O parte din ele vor avea pauză până la anul, timp suficient să vină cu forțe proaspete. Pentru altele sezonul continuă până în august”, a declarat pentru Est News Elena Bogos, profesoară de atletism la LPS Vaslui.

La proba de 3.000 de metri Izabela Spiridon a terminat pe cinci, cu timpul de 10:57.48 minute, urmată de Ionela Lungu, care a terminat proba în 11:01.52. Teodora Adina Arteni a terminat pe locul 14, însă opt din atletele care au depășit-o au avut avantajul unui an sau chiar doi în plus de pregătire.

La proba de 1.500 de metri cea mai bună clasare pentru LPS Vaslui a fost obținută de Diana Ionela Vîrlan, care a terminat pe șapte, cu timpul de 5:12.00 minute. Georgiana Nedelea s-a clasat pe opt, după ce a terminat cursa în 5:12.50 minute.

Georgiana Nedelea a mai reușit să se claseze pe locul nouă la proba de 800 metri, cu timpul de 2:27.91 metri. Sorana Țuțu, pregătită la CSS Bârlad, a terminat pe 19, cu timpul de 2:34.05 minute. Bârlădeanca mai are timp să obțină rezultate mult mai bune pentru că a concurat împotriva unor sportive mai mari cu unul sau doi ani.

Echipa LPS Vaslui, compusă din Adrian Ionuț Păduraru, Alexandru Daniel Stegariu și Mihail Smau s-a clasat pe locul nouă la proba de 1.000 metri sprint. Alexandru Daniel Stegariu a mai concurat și la proba de 200 metri, unde s-a clasat pe locul 12. Acesta a terminat proba în 23.55 secunde, același timp reușit și de Cristian Florin Nica, ocupantul locului 11.

George Valentin Râpanu, pregătit la CSS Bârlad de profesorul Lucian Bolgar, a ratat la mustață podiumul. Acesta a terminat pe patru la proba de 2.000 metri obstacole, cu timpul de 6:44.18 minute.

Bârlădeanul Raul Alexandru Vrabie a terminat pe locul nouă cursa de 3.000 metri, cu timpul de 9:41. 22 minute. Acesta nu a avut șanse să se apropie de podium deoarece a concurat cu sportivi născuți în 2000 și 2001, el fiind născut în 2002. La cursă a participat și George Valentin Râpanu, care din păcate nu a putut termina cursa.

Sorana Țuțu, de la CSS Bârlad, a reușit o clasare pe locul opt în proba de 2000 metri obstacole, cu timpul de 7:52.06 minute. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: