Home » Invatamant » Crina, șefa de promoție de la Colegiul ”Cuza” din Bârlad, vrea să aibă propria firmă de recrutare

Crina, șefa de promoție de la Colegiul ”Cuza” din Bârlad, vrea să aibă propria firmă de recrutare

de Mihaela NICULESCU

Astăzi au început probele scrise la Bacalaureat. Printre cei care au emoții mari se află și Crina Tănasă, în clasa a XII-a A2, profilul Comerț, la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza”, cea care a reușit să fie șefa de promoție a liceului. Aceasta va susține Bacalaureatul la limba română, matematică și geografie, dar spune că are emoții mari la proba scrisă, de astăzi, la limba română. Nu și-a dorit să vâneze note în timpul celor patru ani de liceu, dar a dorit să învețe foarte bine pentru a putea obține note mari la Bacalaureat. Media de la Bac contează, totuși, la admiterea în facultate.

Pentru mine a fost o plăcere să învăț în liceu. M-am acomodat ușor și asta m-a ajutat. M-a ajutat și implicarea mea în activități extrașcolare. Timp de un an am fost vicepreședintă a Consiliului Elevilor, iar acum sunt membru al Consiliului de Administrație, singurul reprezentant al elevilor. Sper să obțin o notă foarte bună la Bacalaureat, pe măsura efortului pe care l-am depus în cei patru ani de liceu”, ne-a declarat Crina Tănasă.

Aceasta spune că ar dori să urmeze Facultatea de Management al Resurselor Umane din cadrul Universității „Babeș – Bolyai” din Cluj. A ales această facultate pentru că managementul resurselor umane este un domeniu pe care se va pune accentul în viitor și ar vrea chiar să aibă propria firmă de recrutare. Vrea, totuși, să dea admitere și la ASE, dar și la o altă facultate pe care nu ne-a dezvăluit-o. Va lua o decizie după afișarea rezultatelor. Deocamdată, se gândește la Bacalaureat și le dorește tuturor succes.

„În viață, fără o școală și fără facultate, nu prea ajungi unde dorești. Și elevii de la Colegiul Tehnic «Al. I. Cuza» pot să-și urmeze visul dacă vor munci. Nu este un liceu de elită, dar, în ultimii ani, a făcut progrese mari. Asta se datorează în primul rând profesorilor, care sunt extraordinari și care relaționează excelent cu elevii. Aș vrea ca toți cei care intră la liceu să ajungă la Bacalaureat pregătiți, să reușească să-l treacă și să se străduiască să-și facă un viitor frumos. Stă în puterea lor ca acest lucru să se realizeze”, a mai spus șefa de promoție de la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza”, care a absolvit liceul cu media generală 9,65.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: