Home » Invatamant » Doi elevi, eliminați la prima probă a bacalaureatului după ce le-au sunat telefoanele în timpul examenului

Doi elevi, eliminați la prima probă a bacalaureatului după ce le-au sunat telefoanele în timpul examenului

Doi absolvenți de clasa a XII-a care susțineau, astăzi, prima probă a bacalaureatului la Liceul ”Nicolae Iorga” Negrești au fost eliminați din cauza încălcării regulamentului de susținere a examenului. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Vaslui susțin că celor doi foști elevi le-au sunat telefoanele în timp ce aflau în sălile de examen.

Regulamentul este foarte clar în această privință și, chiar dacă nu au existat mesaje pe acele telefoane sau tentative clare de fraudare a examenului, cei doi elevi au fost eliminați. În rest, nu s-au semnalat incidente deosebite care să impună întreruperea examenului în județ”, ne-a declarat inspectorul din cadrul ISJ Vaslui, Lidia Rășcanu.

Nu mai puțin de 104 candidați nu s-au mai prezentat la examen, ceea ce reprezintă un procentaj de peste 4% din cei înscriși la bacalaureat. La prima probă a examenului, cea la limba și literatura română, se înscriseseră 2.521 de candidați. Următoarea probă a bacalaureatului, cea obligatorie a profilului, va fi susținută miercuri, 28 iunie. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: