Home » Sport » Rugbyștii bârlădeni U18, campioni naționali

Rugbyștii bârlădeni U18, campioni naționali

Rugbyștii juniori bârlădeni au avut un an de excepție, în care Clubul Sportiv Școlar (CSS) a cucerit podiumurile la competițiile naționale disputate. CSS Bârlad a devenit sâmbătă și campioana Diviziei Naționale de Juniori U18, al cărei Turneu Final s-a disputat la București. Bârlădenii pregătiți de Ioan Harnagea și Titu Ionel s-au impus în finala competiției în fața celor de la CS Olimpia București, scor 35 – 10. CSS Bârlad a condus ostilitățile în permanență și la pauză avea deja un avans considerabil, scor 21 – 3.
Jocul bârlădenilor a fost extrem de sigur dar și spectaculos pe întreaga durată a turneului, în care a învins clar adversari foarte bine cotați. Am practicat un joc net superior tuturor celorlalte echipe care au participat la Turneul Final, nu doar prin prisma rezultatelor obținute. Toți au apreciat jocul echipei noastre, atât din punct de vedere tactic, cât și din punct de vedere estetic. Mă bucur că am continuat în aceeași notă cu rezultatele obținute anterior de celelalte grupe și îi felicit pe copii pentru încă o performanță deosebită pentru rugby-ul bârlădean., ne-a declarat Ioan Harnagea, antrenor al echipei U18 și președinte al CSS Bârlad.
CT Dinicu Golescu a terminat pe locul trei în Divizia Națională de Juniori U18, după ce a trecut în finala mică de CSM Baia Mare cu 13 – 10. În meciul pentru locurile 5 și 6 ale DNJ U18 CS Tomitanii a învins pe CS Poli Iași cu 22 – 15. La faza finală a competiției s-au calificat opt echipe, însă LPS Suceava și CSS Gura Humorului s-au retras, fiind astfel reconfigurat sistemul de desfășurare.

S-au făcut două grupe de câte trei echipe. În Grupa 1 au fost repartizate echipele CT Dinicu Golescu (locul 1 în zona Muntenia), C.S Politehnica Unirea Iași (locul 2 în zona Moldova) și CSM Baia Mare (locul 1 în zona Transilvania). CSS Bârlad (locul 1 în zona Moldova) a fost plasată în grupa B cu CT Dinicu Golescu (locul 2 în zona Muntenia) și CS Tomitanii Constanța (locul 3 în zona Muntenia).

CSS Bârlad au învins în primul meci din faza grupelor pe CS Tomitanii, scor 24 – 0. Bârlădenii conduceau doar cu 5 – 0 la pauză dar s-au dezlănțuit în partea secundă. Cel de-al doilea meci a fost mult mai animat, dar s-a soldat cu același deznodământ. Bârlădenii au reușit al doilea succes, în fața celor de la CT Dinicu Golescu, scor 38 – 15. Au abordat partida cu dăruire și au impresionat asistența. CSS Bârlad a condus ostilitățile până aproape de final, când conducea cu 38 – 3, dar în urma unor schimbări adversarii au reușit să scadă din proporțiile dezastrului.

Raportul de forțe a fost mult mai echilibrat în cealaltă grupă, în care Politehnica Iași a învins CS Olimpia București, iar formația bucureșteană a învins CSM Baia Mare.CSM Baia Mare a învins în ultima partidă pe Poli Iași, rezultat care a făcut ca în finală să meargă CS Olimpia București, datorită esaverajului superior.

CSS Bârlad a mai reușit să cucerească în acest sezon la rugby titlul de campioană națională cu rugbyștii U16, a devenit vicecampioană națională la U15 și a terminat pe primul loc la categoriile de vârstă U8, U10, U12 și pe doi la U14, în cadrul Campionatul Regional Minirugby Moldova Nord. (George PROCA)

 

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: