Home » Sport » Grupa 2007 de la Atletic Club Bârlad a cucerit bronzul la „Gold Cup” Piatra Neamț

Grupa 2007 de la Atletic Club Bârlad a cucerit bronzul la „Gold Cup” Piatra Neamț

Micii fotbaliști bârlădeni au făcut din nou furori zilele trecute, când grupa 2007 de la Atletic Club Bârlad a cucerit bronzul la „Gold Cup” Piatra Neamț. Bârlădenii au zburdat în finala mică a competiției, scor 7 – 1 cu Juniorii Bacău. Gabriel Ciocan a fost desemnat portarul turneului, iar Sebastian Luca a fost cel de-al doilea golgheter al competiției, cu 34 de goluri marcate.

Grupa 2007 de la Atletic Club Bârlad și-a spulberat adversarele din faza grupelor. A trecut pe rând de CSMS II Poli Iași, scor 12-2, Nectar Iași, scor 14 – 1 și Minerul Bălan, scor 4 – 0. În sferturi a urmat o victorie la scor de neprezentare, scor 3 – 0 cu ASA Târgu Mureș. Bârlădenii au fost învinși în semifinale chiar de învingătoarea turneului, scor 0 – 4 cu CSM Poli Iași. Atletic Bârlad a fost echipa care a primit cele mai puține goluri de la ieșeni, care sunt mult mai experimentați.

Am dominat clar adversarii și aceștia și-au creat foarte puține ocazii cu noi în meciurile din grupă. Am reușit apoi să surclasăm și pe ASA Târgu Mureș, o academie cu renume. Ne-am mobilizat exemplar și nu au avut nicio situație de a marca. În semifinale cunoșteam foarte bine adversara, o echipă cu foarte multe turnee în picioare. CSM Poli Iași participă la minim 10 turnee pe an, lucru care o face redutabilă. Am avut situațiile noastre de a marca și am avut șansa de a egala. Dacă se întâmpla asta băieții ar fi căpătat încredere, ar fi văzut că se poate. În schimb ei au făcut 2 – 0 și imediat după pauză au reușit golurile trei și patru. Dușul rece i-a trezit însă pentru că în finala mică am zburdat pe teren , a fost vorba de un meci fără istoric. Mă bucură mult și că am întâlnit echipe pe care nu le-am mai întâlnit, copiii învață astfel să se adapteze la alte stiluri de joc. A fost un nou turneu reușit, chiar dacă se putea și mai bine. Fără adversari puternici apare autosuficiența și doar văzându-ți limitele te maturizezi”, a declarat pentru Est News Victor Cozma, președintele Atletic Club Bârlad.

Grupa 2008 de la Atletic Club Bârlad a terminat pe locul patru

Micii fotbaliști bârlădeni născuți în 2008 sau mai mici au fost senzaționali până în semifinale, câștigând categoric partidele disputate. A învins Galactic Piatra Neamț cu 10 -1, Juniorii Bacău cu 13 – 0 și Pietricica Piatra Neamț, scor 4 – 0. În sferturi au încântat încă o dată asistența de pe stadionul din Piatra Neamț, pe care se poate juca în cupele europene, scor 13 – 1 cu Viva Buhuși. Au cedat apoi în semifinale, în fața celor de la Pro Team București, scor 6 – 0. Bârlădenii au condus ostilitățile în primele zece minute, iar deschiderea de scor a venit contrat cursului jocului. Din acest motiv micii fotbaliști au clacat. Nu s-au regăsit nici în finala mică, pierdută cu 3 – 7 în fața celor de la LPS Piatra Neamț.

Lucrez cu ambele grupe de doi ani de zile și după multă muncă, atât din partea copiilor cât și a noastră, au început să apară rezultatele. Pentru grupa 2008 a fost primul turneu de anvergură, cu trei zile de competiție și meciuri în fiecare zi. Au evoluat și sunt pe un drum ascendent, avem așteptări frumoase de la ei pe viitor. Nu avem foarte multe meciuri în spate comparativ cu echipe de prestigiu din zona Moldovei și nu numai. Copiii au evoluat foarte bine pe plan sportiv, putem spune și că am avut ghinion cu carul. Am trimis mingea în bară de patru ori și am avut un penalty neacordat în semifinale. Iar Pro Team București a dat gol la prima ocazie avută. Lucrăm foarte mult la aspectul psihologic, este important pentru ei să învețe să treacă peste greutățile care apar pe parcursul unei reprize, a unui turneu”, ne-a mai declarat Victor Cozma. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: