Home » Administratie » Bazinele Ștrandului Municipal Vaslui, închise pentru al treilea an consecutiv din cauza lipsei unui salvamar

Bazinele Ștrandului Municipal Vaslui, închise pentru al treilea an consecutiv din cauza lipsei unui salvamar

Bazinele ștrandului municipal din Vaslui sunt închise pentru al treilea an consecutiv după ce autoritățile locale nu au reușit să găsească un salvamar autorizat. În aceste condiții, ștrandul este deschis gratuit pentru populație doar ca bază de agrement, unde cei care fac plajă se pot răcori sub dușurile din vecinătatea bazinului mare îngrădit cu plasă.

Vasluienii cu venituri modeste nu au posibilitatea de a se răcori sau a înota pe raza municipiului reședință, în condițiile în care ștrandul primăriei este închis pentru al treilea an consecutiv. În ciuda numeroaselor solicitări venite din partea populației, autoritățile locale nu au găsit nici acum varianta prin care bazinele de înot să poată deveni funcționale. Practic, ca și în anii din urmă, primăria nu a reușit să angajeze un salvamar autorizat, după ce, în urmă cu trei ani, un adolescent a murit înecat, deși exista un supraveghetor al celor aflați în bazinul mare, angajat al primăriei. Ulterior incidentului, ștrandul mare a fost îngrădit cu plasă, fiind montate și plăcuțe de avertizare prin care se atrage atenția populației că accesul în bazin este interzis.

Din păcate, nu reușim să găsim acel salvamar cu atestat care să vină să lucreze Vaslui. Însă, ștrandul rămâne deschis, cu intrarea liberă, ca și bază de agrement. Există grătare, dușuri, șezlonguri, iarbă verde, aparate pentru fitnes, terenuri pentru minifotbal și tenis de câmp”, ne-a declarat viceprimarul municipiului Vaslui, Dragoș Cazacu.

În ultimul an în care ștrandul municipal din Vaslui a fost deschis costul unui bilet de intrare era de 7 lei pentru un adulți și 5 lei pentru copii, indiferent de ziua din săptămână. În prezent, la singura piscină din oraș, deschisă la începutul acestei luni, costul unui bilet pentru adulți este de 20 de lei de luni până vineri și 25 de lei în week-end. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

One comment

  1. Si uite asa iți dai seama cam cum se angajează exact pe aceleași posturi pe la jandarmerie, pompieri, etc.
    Numai din pix și pile, mari specialiști la salvări care nu apar decât la posturi de astea unde nu fac nimic, chiar dacă e ceva, asa i-a fost scris mortului 🙂

%d blogeri au apreciat: