Home » Sport » Două atlete de la LPS Vaslui vor concura în weekend la Campionatul Balcanic de Atletism

Două atlete de la LPS Vaslui vor concura în weekend la Campionatul Balcanic de Atletism

Două atlete vasluience, pregătite la Liceul cu Program Sportiv (Vaslui) de profesoarele Elena Bogos și Viorica Pintilie, au fost convocate în lotul național de junioare 1 al României. Acestea vor disputa în weekend Campionatul Balcanic de Atletism pentru juniori 1, la Pitești.

Izabela Spiridon

Izabela Spiridon va participa la Balcaniadă la proba de 5.000 de metri, probă la care a luat aurul la junioare II duminică. Diana Elena Bogos va concura la proba de 800 de metri, la care a cucerit în februarie aurul la Istambul, în cadrul Balcaniadei de sală la junioare II. Știm ce antrenamente fac fetele și sunt pregătite pentru această provocare. Sperăm să reușească amândouă clasări pe podium. Avem încredere că putem obține chiar aurul.”, a declarat pentru Est News Elena Bogos, profesoară de atletism la LPS Vaslui.

Ediția a 47-a a Campionatului Balcanic de Atletism Juniori 1 va reuni atleți și atlete din Albania, Armenia, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cipru, Georgia, Grecia, Israel, Macedonia, Republica Moldova, Muntenegru, România, Serbia, Slovenia și Turcia. Evenimentul va oferi două zile de spectacol în care cei prezenți pe stadionul „Nicolae Dobrin” din Pitești vor putea vedea viitori campioni europeni, mondiali sau olimpici. Competiția este organizată de Federația Română de Atletism și de Asociația Balcanică a Federațiilor de Atletism, cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului. Partenerii evenimentului sunt Primăria Pitești, Asociația Județeană de Atletism Argeș și Clubul Sportiv Municipal Pitești.

Nu mai puțin de șase sportive pregătite la LPS Vaslui de profesoarele Elena Bogos și Viorica Pintilie fac parte din loturile naționale de atletism ale României. Este vorba de Izabela Spiridon, Diana Elena Bogos, Giorgiana Nedelea, Ioana Diana Vîrlan, Ionela Lungu, Maria Magdalena Ifteni. Acestea fac parte din planurile antrenorilor federali de la toate categoriile de vârstă: junioare 2, junioare 1, tineret și senioare. (George PROCA)

About Tehno Redactor