Google+
Home » Administratie » Să vezi și să nu crezi – Iluminat stradal non-stop, la Bârlad, pe cheltuiala E-O.N.

Să vezi și să nu crezi – Iluminat stradal non-stop, la Bârlad, pe cheltuiala E-O.N.

de Mihaela NICULESCU

Becuri aprinse, care concurează zadarnic cu soarele dogoritor din această perioadă de vară toridă. Se întâmplă tot mai des la Bârlad, ultima oară acum câteva zile, când, la ora 14.30, becurile de pe stâlpii de iluminat public ardeau ca pe timpul nopții.

Autoritățile locale ne liniștesc și spun că energia electrică ce se consumă în anumite perioade nu este plătită de bârlădeni ci de E.ON. Chipurile, de vină pentru aprinderea iluminatului public în miezul zilei ar fi rafalele de vânt care răsucesc cablurile de pe stâlpi, fapt care duce la atingerea firelor și aprinderea becurilor de pe stâlpi.

Aceste explicații ar putea liniști cetățenii din cartierul Munteni și strada Vasile Pârvan, care, după ce au văzut că timp de două zile becurile de pe stâlpi au fost aprinse în lumina orbitoare a soarelui, au crezut că este vorba despre o defecțiune pentru a cărei rezolvare va trebui să plătească populația. Din cauza lipsei de personal și a nenumăratelor avarii, E.ON (DELGAZ) nu reușește întotdeauna să răspundă prompt, așa cum s-a întâmplat și în urma furtunii de acum câteva zile. Iluminatul public a funcționat non-stop timp de două zile, deși, conform programului, becurile ar fi trebuit aprinse la ora 21.30 și stinse la ora 5.15.

Așadar, dacă e să dăm crezare celor de la E.ON și responsabililor cu iluminatul public din cadrul Primăriei Bârlad, nu trebuie să ne impacientăm dacă observăm că ziua în amiaza mare becurile iluminatului stradal sunt aprinse. Cu siguranță e vorba de o avarie nerezolvată, pe care furnizorul de energie va trebui să o rezolve fără ca energia consumată să fie imputată municipalității, adică plătitorilor de taxe și impozite bârlădeni.

Mai există posibilitatea ca becurile de la iluminatul stradal să fie aprinse și în momentul când sunt înlocuite cele arse sau alte componente ale instalației de iluminat public. Și în acest caz, energia consumată nu este suportată din buzunarul contribuabililor bârlădeni. Așa o fi!

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: