Home » Invatamant » Șefa de promoție de la Liceul „Eminescu”, fata din Ivești care a făcut naveta zi de zi, timp de patru ani

Șefa de promoție de la Liceul „Eminescu”, fata din Ivești care a făcut naveta zi de zi, timp de patru ani

Rezultatele școlare excelente nu țin decât de seriozitatea elevilor și nu de localitatea din care provin, respectiv mediul urban sau rural. Camelia Alexe este un exemplu elocvent în acest sens. Elevă a Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Bârlad, a fost declarată șefă de promoție cu media generală 9.86. De loc din Ivești, a făcut zi de zi naveta timp de patru ani și în ciuda drumului obositor de fiecare zi, pe ploaie, viscol sau caniculă, a reușit să se mobilizeze și să învețe atât de bine încât a fost prima elevă din promoția sa.

Sinceră să fiu, nu m-am așteptat să fiu șefă de promoție. Am crezut că prima pe liceu va fi o elevă de la Filologie. Am aflat cu cinci minute înainte că aveam cea mai mare notă și nici nu am avut timp să realizez. Am fost susținută de colegii clasei 12M1 și de diriginta mea, Carmen Mironescu, care aproape plângea de bucurie”, ne-a mărturisit Camelia Alexe.

Șefa promoției 2017 a Liceului „Eminescu” a absolvit gimnaziul la Școala din Ivești și, ca orice elev interesat de carte, a dovedit că se poate învăța în orice sat, dacă vrei. Camelia a reușit, cu media anilor de gimnaziu, să intre printre primele la Liceul „Mihai Eminescu”, profilul matematică – informatică și nu a făcut decât ceea ce a simțit, pur și simplu a învățat. Dacă alte șefe de promoție din oraș se orientează spre facultăți diferite de profilul liceului absolvit, Camelia vrea să-și perfecționeze cunoștințele dobândite, în cadrul Academiei de Științe Economice București, specializarea Statistică și Informatică economică. Ieri, la bacalaureat, s-a descurcat destul de bine la proba scrisă la matematică, iar pentru mâine, la biologie, se simte foarte pregătită. (Mihaela NICULESCU)

 

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: