Home » Justitie » Cei trei preoți acuzați de fapte de corupție după ce l-ar fi șantajat pe episcopul de Huși cu posibile imagini compromițătoare, trimiși în judecată de DNA

Cei trei preoți acuzați de fapte de corupție după ce l-ar fi șantajat pe episcopul de Huși cu posibile imagini compromițătoare, trimiși în judecată de DNA

Cei trei preoți acuzați de fapte de corupție după ce l-ar fi șantajat pe episcopul de Huși, Corneliu Bârlădeanu, cu posibile imagini compromițătoare în schimbul unor sume de bani sau funcții, au fost trimiși în judecată de Direcția Națională Anticorupție (DNA). În prezent, preoții în cauză se află în arest la domiciliu, cel puțin până la mijlocul lui iulie.

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a dispus trimiterea în judecată a celor trei preoți din județul nostru care, la mijlocul acestei luni, au fost reținuți și apoi arestați la domiciliu pentru posibile fapte de corupție, respectiv șantaj. Astfel, arhimandritul Cristian Jitaru, de la Episcopia Hușilor, și preoții Gheorghe Damian, de la biserica din curtea Spitalului Județean de Urgență Vaslui, și Răzvan Bumbu, de la Parohia Văleni, sunt acuzați că ar fi pretins funcții sau ar fi cerut sume importante de bani pentru a nu dezvălui unele materiale compromițătoare cu ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române.

Potrivit procurorilor DNA, preotul arhimandrit Cristian Jitaru ar fi amenințat o persoană din conducerea Bisericii Ortodoxe cu darea în vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromițătoare pentru aceasta din urmă, în scopul de a dobândi, în mod injust, atât un folos patrimonial, cât și unul nepatrimonial, respectiv nominalizarea sa pentru un post de episcop vicar.

În aceeași manieră au procedat și ceilalți doi inculpați, preotul de caritate din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui, Gheorghe Damian, și preotul paroh al Parohiei Văleni, Răzvan Bumbu, care, în intervalul 12 – 14 iunie 2017, au pretins doar suma de 50.000 euro, fără vreo altă „avansare”, susțin procurorii DNA.

Cel șantajat de către cei trei preoți ar fi episcopul Hușilor, preasfințitul Corneliu Bârlădeanu, care ar apărea în posibile ipostaze compromițătoare într-un filmuleț alături de un fost elev de la Seminarul Teologic Huși, în prezent preot în județul nostru. Preoții l-ar fi amenințat pe șeful lor că dacă nu le dă bani sau funcții, atunci vor face publică înregistrarea, atât la presă cât și la conducerea Bisericii Ortodoxe Române.

Dosarul în care vor fi judecați cei trei preoți a fost trimis de la DNA la Tribunalul Vaslui, cu propunerea de a se menține măsura preventivă dispusă în acest caz, respectiv arestul la domiciliu.(Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: