Home » Justitie » Judecătoria Vaslui îl scoate din pușcărie, înainte de termen, pe fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu

Judecătoria Vaslui îl scoate din pușcărie, înainte de termen, pe fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu

Fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, un deținut de lux al Penitenciarului Vaslui, a fost eliberat condiționat de Judecătoria Vaslui, deși a fost condamnat la cinci ani și jumătate de închisoare în martie anul acesta în urma contopirii a două sentințe. Hotărârea nu este una definitivă, putând fi atacată cu contestație în termen de trei zile de la comunicare.

Judecătoria Vaslui a dispus eliberarea condiționată a fostului ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, după ce acesta a fost condamnat, în urmă cu trei luni, la cinci ani și jumătate de închisoare în urma contopirii a două sentințe date de instanțele de judecată pentru fapte de corupție. Acesta a efectuat până acum 3 ani și 6 luni de închisoare.

În fapt, magistrații vasluieni au admis propunerea Comisiei de liberare condiționată din cadrul Penitenciarului Vaslui, care au constatat că Fenechiu îndeplinește condițiile de a ieși din pușcărie anterior executării integrale a pedepsei pe care o avea de executat.

Însă, sentința dată de Judecătoria Vaslui nu este una definitivă, putând fi atacată cu contestație în termen de trei zile de la comunicare.

Tribunalul Vaslui l-a condamnat, pe 9 martie 2017, la cinci ani și jumătate de închisoare pe fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, pentru mai multe fapte de corupție, în urma contopirii a două pedepse, una de cinci ani, pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată, și una de trei ani și zece luni, pentru trafic de influență în formă continuată și spălare de bani. În fapt, magistrații vasluieni au admis cererea formulată în instanță de Relu Fenechiu, în prezent deținut în Penitenciarul Vaslui.

Judecătorii au contopit toate pedepsele primite de fostul ministru al Transporturilor atât în ianuarie 2014, în dosarul ”Transformatorul”, cât și în noiembrie 2016, în speța în care, în calitate de deputat, ar fi primit 620.000 de euro de la o firmă de software pentru „sprijinul promis și acordat în câștigarea și derularea unor proiecte” derulate de Ministerul Justiției și o societate farmaceutică, cu acționar majoritar Ministerul Sănătății. Practic, magistrații Tribunalului Vaslui au reținut pedeapsa cea mai grea, de cinci ani, din dosarul ”Transformatorul”, la care au mai adăugat un spor de șase luni, pedeapsa rezultantă fiind de cinci ani și jumătate.

Relu Fenechiu a fost condamnat, inițial, de Înalta Curte de Casație și Justiție, la cinci ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată. Fostul ministru al Transporturilor a fost găsit vinovat de instanță pentru că, în perioada 2002-2005, prin firmele sale, ar fi vândut transformatoare și întrerupătoare uzate și vechi la prețuri de produse noi către Sucursala de Întreținere si Servicii Energetice Electrice Moldova, cu complicitatea fostei conduceri a instituției.
Fenechiu a fost condamnat, de asemenea, în dosarul „Siveco”, după ce și-a recunoscut vinovăția într-un dosar în care era acuzat de DNA Ploiești de trafic de influență în formă continuată și spălare de bani. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: