Home » Justitie » Șeful SIPI Vaslui, fără permis și amendat, după ce a depășit pe linia continuă o mașină de la Rutieră

Șeful SIPI Vaslui, fără permis și amendat, după ce a depășit pe linia continuă o mașină de la Rutieră

Șeful Serviciului de Informații și Protecție Internă (SIPI) Vaslui, Dan Bahrim, a rămas joia trecută fără permis de conducere pentru 30 de zile și s-a ales cu o amendă pe raza județului Iași, după ce și-a permis aroganța de a depăși pe linia continuă o mașină de la Poliția Rutieră. Ba mai mult, se pare că acesta a considerat că gestul său nu îi pune suficient în evidență valoarea și le-a arătat polițiștilor degetul mijlociu după ce a efectuat manevra. Ofițerul este din județul Iași și face naveta la Vaslui.
“’Conducătorul auto a fost oprit, i s-a aplicat o sancțiune contravențională și i s-a suspendat dreptul de a conduce pe drumurile publice timp de 30 de zile pentru efectuarea manevrei de depășire neregulamentară și pentru adresarea de semne obscene echipajului rutier”, au precizat reprezentații IPJ Iași.
La nivelul Direcției Generale de Informații și Protecție Internă au fost demarate verificări interne, pentru a se stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs evenimentul și ce măsuri legale se impun.
“Verificările efectuate la nivelul DGPI au avut în vedere raportul depus de ofițer, nefiind primită din partea conducerii profesionale a IPJ Iași sau din partea echipajului de poliție implicat nicio sesizare privind comportamente/abordări inadecvate profesiei, ale ofițerului DGPI, față de personalul Biroului Poliției Rutiere. Pentru o corectă verificare a situației de fapt, necesară preîntâmpinării repetării sale, conducerea DGPI a solicitat conducerii Inspectoratului de Poliție al Județului Iași suport – în vederea documentării circumstanțelor producerii evenimentului și inițierii unei analize interne, conform competențelor de specialitate, cu privire la aspecte ce țin de etica și deontologia profesiei de militar”, se arată într-un comunicat de presă remis de DGIPI. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: