Home » Justitie » Taximetriștii clandestini, în vizorul polițiștilor vasluieni

Taximetriștii clandestini, în vizorul polițiștilor vasluieni

Polițiștii vasluieni au desfășurat, vineri dimineață, o acțiune în vederea identificării persoanelor care efectuează activități de taximetrie fără a avea autorizație în acest sens, dar și pentru „disciplinarea” șoferilor care desfășoară acest tip de transport.

S-a avut în vedere diminuarea nivelului de victimizare a populației prin accidente rutiere și impunerea unui climat de siguranță prin depistarea persoanelor care practică ilegal activitate de taximetrie, mai ales în curse internaționale.

Polițiștii au oprit și controlat conducătorii mai multor autovehicule destinate transportului de persoane și mărfuri pe raza orașului Negrești și a comunelor arondate. În cazul a șase dintre autovehiculele controlate, care aveau capacitate de 8+1 locuri, nu exista documentația necesară efectuării acestui tip de transport. Pentru fiecare autovehicul exista un echipaj de conducători auto, format din două sau trei persoane. Polițiștii au legitimat și identificat peste 35 de pasageri ai acestor autovehicule, care aveau ca destinație Marea Britanie, Germania și Italia.

Conducătorilor auto li s-au adus la cunoștință faptul că autorizația de transport se eliberează de către autoritatea de autorizare pe durată nedeterminată și este valabilă cu condiția vizării acesteia la fiecare cinci ani de către aceasta, odată cu verificarea îndeplinirii condițiilor care stau la baza emiterii unei astfel de autorizații. Șoferii depistați rămân în atenția poliției și în cazul în care aceștia vor mai efectua transport public de persoane contra cost, fapta constituie contravenție, sancționată cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei și suspendarea dreptului de utilizare a autoturismului respectiv pentru șase luni.

Totodată, polițiștii au avertizat pasagerii asupra riscurilor la care se expun în momentul în care aleg să călătorească cu astfel de mijloace de transport, neautorizate. De asemenea, aceștia le-au adus la cunoștință drepturile pe care le-ar avea în calitate de clienți-pasageri ai unor autovehicule tip taxi, de care nu beneficiază dacă apelează la astfel de mijloace de transport. Polițiștii rutieri vor continua acest tip de acțiuni, pentru creșterea siguranței în trafic. (George PROCA)

About Tehno Redactor