Home » Sport » Bârlădeanul Cătălin Brăescu dispută zilele acestea Campionatul European Open de Handbal Masculin U17

Bârlădeanul Cătălin Brăescu dispută zilele acestea Campionatul European Open de Handbal Masculin U17

Cătălin Brăescu, bârlădean care a deprins tainele handbalului de la profesorul de educație fizicã și sport Adrian Todireasa, a îmbrăcat tricoul echipei naționale în Campionatul European Open U17. Competiția, care a început ieri și se va termina vineri, are loc în Göteborg (Suedia).
Brăescu a urcat de două ori pe podiumul competițiilor naționale în acest an. Tânărul handbalist legitimat la CS „Știința Municipal Bacău” a cucerit în luna mai aurul la Campionatul Național de Handbal pentru juniori I. Bârlădeanul, care are doar 16 ani și joacă extremă stângă, a mai devenit anul acesta vicecampion național la juniori II, după ce a disputat finala Campionatului Național la această categorie de vârstă. Din echipa băcăuană de juniori II au mai făcut parte alți doi bârlădeni, Dragoș Păscălin și Rareș Chiriac. Și eu au fost formați de profesorul Adrian Todireasa, la Școala Gimnazială „George Tutoveanu” din Bârlad. Profesorul bârlădean a primit medalia de argint, pentru rolul important avut în evoluția carierei tinerilor handbaliști. Cătălin Brăescu a mai fost convocat anul acesta la echipa națională de cadeți și a cucerit bronzul după evoluțiile tricolorilor de la Neuss, Germania.
„Face parte dintr-un grup de copii alături de care am pornit la drum la Bârlad acum șase ani. I-am instruit și am participat cu ei la două turnee finale pe vremea când erau elevi ai Școlii Gimnaziale «George Tutoveanu». A mai participat și la un turneu de zonă la juniori I, când era la liceu în Bârlad. El a fost unul dintre cei mai talentați elevi ai mei. A demonstrat că e un copil deosebit prin această convocare care a venit după medaliile cucerite la campionatele naționale de juniori I și II. Este însă și în vizorul echipei de seniori băcăuane, care evoluează în Divizia A, pentru care a și jucat deja câteva meciuri. Dragoș Păscălin și Rareș Chiriac s-au adaptat puțin mai greu, dar sunt sigur că urmează să confirme. Sunt de perspectivă, bine pregătiți fizic și tehnici și mai au doi ani de juniorat pentru a demonstra ce pot”, a declarat pentru Est News profesorul Adrian Todireasa. Un fapt inedit este că bârlădeanul Cătălin Brăescu a fost portar la început, dar profesorului Todireasa l-a reprofilat.
Unul din cei mai buni jucători ai României în meciul cu Georgia
România a disputat ieri, în faza preliminară, două meciuri, cu Georgia și Austria. În primul dintre acestea bârlădeanul Cătălin Brăescu a fost unul dintre cei mai buni jucători de pe teren, cu patru goluri marcate. Un singur jucător din echipa României a marcat de mai multe ori, Claudiu Lazurca, care a avut șase reușite. România nu i-a dat nici o șansă Georgiei și conducea la pauză cu 22 – 13. A câștigat partida la o diferență chiar mai clară, scor 38 – 27. Cel de-al doilea meci, cu Austria, s-a terminat după închiderea ediției noastre. Bârlădeanul va mai avea ocazia de a-i înfrunta pe norvegieni astăzi, de la ora 14:30. Primele două echipe se vor califica în grupele principale, în timp ce ocupantele pozițiilor trei și patru vor juca mai departe pentru clasarea în unul din locurile 9 – 16. La Campionatul European Open U17 la handbal masculin mai participă Cehia, Islanda, Belarus, Finlanda, Suedia, Slovacia, Insulele Feroe, Estonia, Luxemburg, Polonia, Israel și Olanda.
Profesorul Adrian Todireasa, contribuție importantă și la LPS Vaslui
Rolul profesorului bârlădean Adrian Todireasa a fost recunoscut și de către Liviu Gugleș, antrenor al echipei de juniori III de la LPS Vaslui, vicecampioană națională anul acesta. Todireasa a primit o a doua medalie de argint pentru că din lotul formației vasluiene au făcut parte trei bârlădeni formați de el: Ionuț Tănase, Adrian Matei și Cosmin Vulpe. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: