Home » Sanatate » Bârlădenii vor putea face fizioterapie la spitalul bârlădean, cel puțin până la toamnă

Bârlădenii vor putea face fizioterapie la spitalul bârlădean, cel puțin până la toamnă

Cabinetul medical de recuperare, medicină fizică și balneologie din Ambulatoriul de specialitate al Spitalului „Elena Beldiman” va funcționa până la toamnă într-o singură încăpere, nu în două ca până acum. Fizioterapeuții vor onora cererile pacienților, pe bază de trimitere de la medicul specialist, cel mai sigur până în luna august inclusiv. Ce se va întâmpla de atunci încolo cu acest cabinet nu se știe încă.

Un răspuns oficial va fi dat după finalizarea lucrărilor de amenajare a compartimentului de internare de zi, care va funcționa în spațiul unde sunt acum birourile TESA, birourile directorilor și cel al managerului spitalului.

Laboratorul de recuperare-medicină fizică și balneologie a funcționat în spital până în 2006, el fiind desființat apoi în urma unui ordin al ministrului Sănătății, în acte figurând doar un cabinet de consultații deservit de un medic și un asistent.

Cum, la această oră, medicii care au acordat consultații nu se mai află în acest cabinet, medicul Simona Stoica având cabinet propriu, iar dr. Oana Balbuzan lucrând la cabinetul de kinetoterapie a secției Pediatrie, situația laboratorului de recuperare, care scriptic nu există în organigramă, este incertă.

În urmă unei analize făcute recent în cadrul Consiliului de Administrație al spitalului, s-a ajuns la concluzia că investițiile pentru amenajarea unui cabinet de fizioterapie nu se justifică prin încasările făcute din tariful practicat pentru ședințele de fizioterapie din ambulatoriu. S-a luat în calcul și faptul că există o concurență foarte mare cu cabinetele de fizioterapie aflate în sectorul privat. La această oră, reprezentanții spitalului nu văd o soluționare a problemei, cel mai sigur cei patru fizioterapeuți și maseurul urmând a fi repartizați în secțiile medicale, un figurează angajați unde se vor putea ocupa de recuperarea persoanelor internate. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: