Home » Sport » Două medalii de bronz cucerite de atleții vasluieni la Campionatele Balcanice de Juniori I de la Pitești

Două medalii de bronz cucerite de atleții vasluieni la Campionatele Balcanice de Juniori I de la Pitești

Dedicarea de care dau dovadă în egală măsură profesorii de atletism din județul nostru și sportivii pregătiți de aceștia s-a văzut zilele trecute, când doi vasluieni au cucerit bronzul la Campionatele Balcanice de Juniori I de la Pitești.
Mihăiță Andrei Micu, legitimat la Clubul Sportiv „Viitorul” Vaslui, a cucerit bronzul la proba de ciocan, după ce a reușit o aruncare de 71, 32 metri. I-a lipsit foarte puțin să termine pe prima poziție, aurul fiind cucerit de un moldovean, după o aruncare de 71, 64 metri. Un grec a luat argintul, după ce a aruncat ciocanul 71, 63 de metri.
„Mă bucur pentru această medalie dar aș fi vrut mai mult. Știu că Mihăiță poate, recordul lui stabilit la Halle în Germania e de 71, 72 de metri. După primele trei aruncări conducea al doilea grec, care a terminat pe locul patru. În 80 de centimetri s-au bătut patru sportivi și fiecare din aceștia putea cu puțin noroc să termine pe locul unu. Este în primul an la juniori I și am încredere că la anul va face o figură și mai frumoasă. Ocupanții primelor două locuri erau mai experimentați, mai mari cu un an. Sperăm la o medalie mai importantă la Campionatul de Tineret și Seniori care va avea loc tot la Pitești. Așteptăm cu încredere și Campionatul European de la Grosseto”, a declarat pentru Est News profesorul de atletism Laurențiu Maxim, antrenorul lui Micu.
Vasluianul a reușit să facă baremul necesar pentru a participa la Campionatul European pentru Juniori I, după prestații fantastice la proba de aruncare a ciocanului. Andrei Mihăiță Micu a devenit în 2016 campion național la Juniori I și Junori II și campion balcanic la Juniori II. Reprezentând România la Campionatul European Micu a mai reușit un onorant loc cinci la aruncatul ciocanului. A mai reușit anul trecut o clasare pe locul 15 la Campionatul Mondial. Campionatul European pentru Juniori I va avea loc la Grosseto, în Italia, în perioada 20 -23 iulie.
Locul III la proba de 5000 de metri
Vasluianca Izabela Spiridon, de la LPS Vaslui, a cucerit o altă medalie de bronz pentru România, la proba de 5.000 de metri. Sportiva pregătită de profesoarele Elena Bogos și Viorica Pintilie a terminat proba în 19:03.50 minute. Pe primele două locuri s-au clasat o turcoaică și o croată.
România a cucerit locul II
România a ocupat locul al doilea în clasamentul pe medalii la Campionatele Balcanice de atletism pentru juniori de la Pitești, cu 26 de medalii: 10 de aur, 7 de argint și 9 de bronz.
Turcia a ocupat primul loc al clasamentului, cu 11 medalii de aur, 7 de argint și 9 de bronz, iar locul al treilea a fost ocupat de Grecia, cu 8 medalii de aur, 8 de argint și 7 de bronz.
Pentru România au câștigat aurul Bianca Anton (400 m), Marina Baboi (100 m, 200 m), Dorin Andrei Rusu (5.000 m), Vanessa Balaci, Andrea Miklos, Diana Volf, Marina Baboi (ștafeta 4×100), Alexandru Tache (triplusalt), Ana Adela Stanciu (aruncarea ciocanului), Nicoleta Iulia Banaga, Cristina Bălan, Maria Scrob, Bianca Anton (ștafeta 4×400). Medalii de argint au obținut Adrian Garcea (1.500 m), Nicoleta Iulia Banaga (400 m garduri), Diana Ana Maria Ion (triplusalt), Robert Breahnă, Cosmin Pichiu, Ciprian Daroczi, Ștefan Florian (ștafetă 4×100), Andrea Miklos (200 m), Angela Olenici (1.500 m), Răzvan Cristian Grecu (triplusalt), Petre Herman (3.000 m), Alexandru Vlad, Cristian Voicu, David Iustin Năstase, Denis Dobrica (ștafetă 4×400). Medaliile de bronz au fost adjudecate de Ioana Diana Țigănașu (aruncarea discului), Bogdan Ioan Șitoianu (lungime), Ionuț Apostu (greutate), Mihăiță Andrei Micu (aruncarea ciocanului), Violeta Elena Dan (3.000 m obstacole), Cristina Bălan (800 m), Diana Ana Maria Ion (lungime), Izabela Spiridon (5.000 m), Ioana Nesteriuc (heptatlon).
Cea mai bună sportivă a competiției a fost Milica Gardasevic din Serbia, care a adunat, conform sistemului IAAF de punctare a performanțelor, 1.121 de puncte pentru performanța sa de 6,56 m în proba de lungime, la masculin remarcându-se Odysseas Mouzenidis din Grecia, care a primit 1.101 puncte pentru performanța sa de 19,67 m în proba de aruncare a greutății. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: