Home / Social / Bătaie pentru biletele de tratament alocate județului Vaslui! Iată câți pensionari au depus cerere și cine are prioritate!

Bătaie pentru biletele de tratament alocate județului Vaslui! Iată câți pensionari au depus cerere și cine are prioritate!

Casa Județeană de Pensii (CJP) Vaslui a înregistrat un număr record de cereri pentru bilete de tratament aferente lunii iulie. Nu mai puțin de 1.920 de pensionari vor să obțină unul din cele 210 bilete repartizate județului nostru pentru seria 10 – 26 iulie, ceea ce înseamnă aproape zece persoane pe loc.

Cele mai multe cereri sunt pentru stațiunile de la Marea Neagră, în condițiile în care CJP Vaslui a primit doar câteva bilete pentru Techirghiol, Eforie Nord și Mangalia. În aceste condiții, repartizarea biletelor se face automat printr-un program informatic, în funcție de punctajul pe care îl are fiecare dintre solicitanți, principalele criteriile de departajare fiind numărul de bilete de care a mai beneficiat în trecut pensionarul și cuantumul pensiei.

Desigur, prioritate au persoanele cu dizabilități, pentru care biletul de tratament oricum este gratuit. În lunile de vară, majoritatea solicitărilor sunt pentru litoral, însă numărul de locuri este unul limitat. Cei cu afecțiuni care pot fi tratate în stațiunile de pe litoral ar putea merge și în alte zone din țară, cum ar fi Lacul Sărat sau Amara”, ne-a declarat directorul CJP Vaslui, Isabel Bogdan.

Județul nostru a primit, în medie, câte 5 -10 bilete pentru fiecare stațiune unde pensionarii norocoși urmează a merge la tratament.

Persoanele care nu au mers niciodată în stațiune în ultimii doi ani vor avea punctajul maxim si, astfel, cele mai mari șanse de a obține un bilet. Pensionarul trebuie sa achite 50 la sută din cuantumul venitului total brut din luna anterioară. Asigurații vor plăti 50 la suta din prețul biletului, dacă au un venit salarial mai mic sau egal cu salariul mediu brut pe economie. Cei care obțin venituri salariale care depășesc salariul mediu brut pe economie vor suporta integral costul sejurului. Biletele de tratament balnear se acordă individual. În cursul unui an calendaristic, unei persoane i se poate elibera un singur bilet de tratament balnear. Pretul maxim al unui bilet de tratament balnear aprobat prin Ordinul Presedintelui Casei Naționale de Pensii este de: -1.388 lei la unitatile clasificate la 2 stele și 1.452 lei la unitatile clasificate la 3 si 4 stele .

Pentru obținerea unui bilet de tratament, solicitanții trebuie să trimită o cerere-tip, care se depune cu cel puțin 30 de zile anterioare primei luni din perioada pentru care se solicită bilete, însoțită de copie a actului de identitate. Prin cerere solicitantul poate opta pentru cel mult trei stațiuni.(Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Primarul Boroș promite bârlădenilor un ambulatoriu extins și dotat corespunzător. Despre un nou corp de spital, niciun cuvânt, deși promitea acest lucru în urmă cu câteva luni

Spitalul din Bârlad va avea peste trei ani un ...

Se lucrează de zor la Oltenești. Autoritățile locale vor și gaze pentru locuitori.

Autoritățile locale din Oltenești continuă investițiile în infrastructură și ...

Angajatorii vasluieni și Inspecția Muncii au făcut pace la Comisia de Dialog Social

Ieri, în cadrul Comisiei de Dialog Social de la ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: