Home » Administratie » Demersuri în Rusia pentru ca județul nostru să expună la Etnomir, unul dintre cele mai mari parcuri etnografice din lume

Demersuri în Rusia pentru ca județul nostru să expună la Etnomir, unul dintre cele mai mari parcuri etnografice din lume

România ar putea avea în curând propriul stand într-unul dintre cele mai mari parcuri etnografice din lume, cel de la Etnomir, situat la 90 de kilometri de Moscova și care, pe o suprafață de 180 de hectare, reunește tradiția majorității popoarelor lumii. Reprezentanții Centrului Cultural Etnomir au pus deja la dispoziție țării noastre o suprafață de peste 10.000 de metri pătrați pe care ar urma să fie expuse, printre altele, case tradiționale românești, replici ale cetăților precum și produse tradiționale.

”România, ca și multe alte state ale lumii, a primit un stand expozițional. Acum, împreună cu alte județe, vom încerca să acoperim acel hectar cu tot ceea ce ne reprezintă ca popor”, ne-a declarat președintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu.

Aflat timp de cinci zile în Raionul Borovskiy, acolo unde funcționează și Parcul Etnomir, președintele CJ Vaslui dorește să stabilească și unele parteneriate culturale și economice cu respectiva regiune rusă. (Ionuț PREDA)

 

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: