Home / Administratie / Primarul de Bogdănești și viceprimarul comunei Iana, găsiți incompatibili de ANI

Primarul de Bogdănești și viceprimarul comunei Iana, găsiți incompatibili de ANI

Alți doi aleși cu funcții de conducere din județul nostru au fost găsiți incompatibili de către Agenția Națională de Integritate. Este vorba de primarul de Bogdănești, Ion Dorobanțu, și viceprimarul comunei Iana, Aurel Țurlea, care dețineau și alte calități în afară de cea de edili.

Agenția Națională de Integritate (ANI) face în continuare curățenie în rândul aleșilor din județ. După alți edili găsiți în stare de incompatibilitate, a venit rândul primarului de Bogdănești și a vice-lui din Iana să cadă în păcat. Astfel, susțin cei de la ANI, Ion Dorobanțu ar fi deținut simultan funcția de primar și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale ”Horia Stamatin” Bogdănești. Acest lucru s-ar fi întâmplat în perioada 27 septembrie 2012 – 30 iunie 2014, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.

La rândul său, viceprimarul comunei Iana, Aurel Țurlea, este de nu mai puțin de cinci ani în incompatibilitate. Acesta deține simultan, din 25 iunie 2012, funcția de viceprimar și pe cea de comerciant persoană fizică. Țurlea este, potrivit ANI, titular al Intreprinderii Individuale Țurlea I. Aurel. Vicele de Iana a încălcat astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) și g) din Legea nr. 161/2003.

Ca și în celelalte cazuri de până acum, ANI urmează a sesiza instanța cu privire la starea de incompatibilitate a celor doi edili. În funcție de ce vor decide judecătorii, Dorobanțu și Țurlea vor mai putea ocupa sau nu în continuare funcțiile de aleși. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Patinoarul din Parcul Copou Vaslui își deschide porțile sâmbătă. Intrarea va fi liberă pe durata întregului sezon

Patinoarul din Parcul Copou al ...

Primăria Vaslui a premiat sute de mici artiști și profesori de la școlile din oraș

Sute de elevi și profesori ...

Primăria Ivănești a câștigat două proiecte transfrontaliere de 2 milioane de euro

Nu mai puțin de două ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: