Google+
Home » Politic » Deputatul Daniel Olteanu îl acuză pe președintele PNL Vaslui, Nelu Tătaru, că aduce în spațiul public ședințele de partid, nu problemele vasluienilor

Deputatul Daniel Olteanu îl acuză pe președintele PNL Vaslui, Nelu Tătaru, că aduce în spațiul public ședințele de partid, nu problemele vasluienilor

În replică la somația publică adresată de președintele Filialei Teritoriale Vaslui a PNL, Nelu Tătaru, potrivit căruia singurul parlamentar liberal din județ „nu a participat la nicio ședință a BPJ Vaslui, motivând de fiecare dată că s-au suprapus cu activitatea sa din Parlamentʺ, deputatul Daniel Olteanu susține că nu a fost înștiințat de aceste întâlniri. Mai mult, Daniel Olteanu spune că nu a mai avut niciun fel de discuții cu Nelu Tătaru de peste jumătate de an, timp în care președintele PNL Vaslui nu i-a răspuns la telefon și nici la solicitările scrise, însă i-a transmis de mai multe ori, prin anumite persoane, că se poate lipsi oricȃnd de el și de susținătorii săi.

Daniel Olteanu se declară uimit de atitudinea actualei conduceri a Organizației Județene a PNL Vaslui, care, crede acesta, ʺcontinuă să fie aceeași, undeva între ignorare, batjocură și sfidareʺ față de unii membri de partid, după cum a semnalat încă din luna aprilie, cȃnd au avut loc alegerile interne și ʺau fost încălcate grav toate principiile și normele statutare în vigoare, dar mai ales cele de bun-simțʺ.

Deputatul liberal afirmă că nu este surprins de ʺsomația publicăʺ adresată de președintele Nelu Tătaru, pe care o consideră o nouă sfidare din partea conducerii PNL Vaslui: ʺCelor de bună-credință le transmit faptul că nu pot participa la ședințe despre care nu sunt informat că au loc. Subliniez că o parte dintre membrii de partid sunt deja familiarizați cu această atitudine a domnului Nelu Tătaru, pentru că astfel au fost organizate alegerile și în cadrul organizației județene, prin neanunțarea tuturor membrilor cu privire la aspecte esențiale pentru buna desfășurare a scrutinului. În acest mod a fost numit domnul Tătaru președinte al organizației județene și așa s-a ajuns la situații rușinoase pentru PNL, cum au fost alegerile desfășurate în Bârlad, cu 80 de oameni într-o sală de 600 de locuri, încât le-a fost jenă și organizatorilor să fotografieze rândurile pustii. Somația publică pentru «singurul parlamentar liberal din județ» este o nouă sfidare din partea conducerii Organizației PNL Vaslui atât la adresa mea, cât mai ales a tuturor locuitorilor județului, pe care i-am reprezentat în activitatea de până acum, ca deputat.”

Daniel Olteanu consideră că, în calitate de președinte al PNL Vaslui, Nelu Tătaru ar fi trebuit să fie preocupat de soarta vasluienilor și a filialei județene, și nu de luptele interne din partid. ʺMi-aș fi dorit ca domnul Nelu Tătaru să fie interesat mai degrabă de problemele vasluienilor, de la lipsa infrastructurii și până la abandonarea categoriilor defavorizate, decât de lupte interne cu adversari imaginari. Dacă a ratat preocuparea pentru vasluieni în timpul mandatului său de senator, activitatea sa fiind una lipsită de consistență, domnul Tătaru ar fi trebuit cel puțin să nu blocheze, dacă nu să sprijine, activitatea singurului parlamentar liberal din județ. Chiar și așa, în intervențiile sale publice, în calitate de președinte numit temporar al PNL Vaslui, m-aș fi așteptat ca domnul Nelu Tătaru să explice rezultatele sale politice: transferarea administrației din Bârlad din nou în curtea PSD, cu tot cu viceprimar și funcții de conducere, pierderea funcției de primar în comuna Fruntișeni, de către un candidat pe care PNL l-a avut membru și care a câștigat cu 70%, sau blocarea activității unor primării, cum ar fi Gherghești, acolo unde consilieri ai PNL, apropiați de domnul Tătaru, votează cot la cot cu PSD, blocând orice proiecte de dezvoltare a comunității.”, susține deputatul liberal, care spune că o astfel de atitudine arată că singurul obiectiv politic al lui Nelu Tătaru este acela de a-i îndepărta din partid pe unii membri, fără să țină cont de rezultatele pe care aceștia le au.

ʺVă asigur că nu doresc să copiez comportamentul politic al domnului Nelu Tătaru, cu atât mai puțin profilul său de parlamentar. De asemenea, nu sunt adeptul conflictelor și nu am încurajat niciodată transferarea lor în spațiul public. Refuzul total al oricărui dialog, inclusiv al celui în scris, în ciuda tuturor încercărilor mele, amenințările și intimidările prin intermediul unor interpuși, prezentarea în spațiul public a unor jumătăți de adevăruri și însoțirea acestora de acuze – toate mă fac să cred că Nelu Tătaru recunoaște astfel, prin atitudinea sa revanșardă, după rezultatul alegerilor parlamentare, că nu este și nu va fi niciodată președintele ALES al PNL Vaslui. Este, cel mult, un președinte provizoriu, care vrea să-și pună în aplicare singurul plan pe care l-a avut vreodată: acela de a ʺhingheriʺ membrii de partid care nu îi sunt pe plac.ʺ, a mai declarat deputatul Daniel Olteanu.

Vă reamintim că Daniel Olteanu a sesizat, în luna aprilie, Curtea de Arbitraj a PNL în legătură cu abuzurile care au fost comise în organizarea alegerilor interne din cadrul PNL Bȃrlad, unde sute de membri nu au fost lasați să își exprime intenția de vot, prin faptul că nu li s-au încasat cotizațiile necesare pentru participarea la alegeri. De asemenea, Daniel Olteanu a contestat și rezultatele Conferinței Județene a PNL Vaslui, care s-a desfășurat în absența a sute de membri ce nu au fost neconvocați, încȃlcȃndu-se astfel prevederile statutare și hotărȃrile Comisiei județene de Organizare și Desfășurare a Alegerilor (CODA) Vaslui. (Simona MIHĂILĂ)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: