Home / Sport / Nu mai puțin de 220 de tineri rugbyști participă zilele acestea la un trial organizat la Bârlad, pentru șansa de a face parte dintr-un proiect al Federației Române de Rugby

Nu mai puțin de 220 de tineri rugbyști participă zilele acestea la un trial organizat la Bârlad, pentru șansa de a face parte dintr-un proiect al Federației Române de Rugby

În jur de 220 de tineri rugbyști din toată zona Moldova vor participa timp de patru zile la selecții regionale, la categoriile de vârstă U18, U17, U16 și U15, ce vor avea loc pe terenul Bazei Sportive a Clubului Sportiv Școlar Bârlad. Dintre aceștia aproximativ 40 vor fi jucători ai echipelor CSS Bârlad: în jur de 10 de la fiecare categorie de vârstă. Astfel de selecții au loc și în zonele Muntenia, Transilvania și Dobrogea.

La sfârșit vor fi aleși câte 25 de jucători din fiecare regiune, la fiecare categorie de vârstă. Dintre cei 100 de jucători aleși, la fiecare categorie de vârstă, la finalul următoarei selecții se va forma un lot de doar 35 de jucători. Aceștia vor face parte din proiectul „Rugby Train” prin care Federația Română de Rugby îi va monitoriza permanent aceste patru generații de sportivi prin mai mulți specialiști.

„Ne bucurăm de ideea federației de a face selecționatele regionale și în mod special ne încântă faptul că au loc selecții și la Bârlad. Este un proiect spre înalta performanță pe care FRR îl dezvoltă începând cu anul acesta. Sperăm din suflet să avem în echipa comitetului, la sfârșitul primei faze, jumătate din numărul de sportivi. Anul acesta este cel mai prolific an la nivel de juniori, lucru care ne justifică această dorință. La rugby în XV, unde sunt cele mai importante categorii de vârstă, suntem campioni naționali la U18 și U16”, a declarat pentru Est News Ioan Harnagea, directorul CSS Bârlad.

În prima zi a trialului se vor da teste fizice și tehnice, ca în dimineața zilei următoare să se organizeze un meci între copii, la fiecare categorie de vârstă. Li se vor face copiilor măsurători antropometrice, în care se vor lua în considerare o serie de parametri, printre care înălțimea și greutatea. Dincolo de talentul acestora va conta enorm dacă se vor încadra în cerințele ideale ale postului pe care joacă, înainte de a se decide cine va participa la faza următoare. Copiii sunt așteptați la teren cu începere de la ora 11:00. Astăzi vor fi testați rugbyștii U18 (născuți în 2000) și mâine va fi rândul celor U17 (2001). Sâmbătă intră în scenă rugbyștii U16 (născuți în 2002). Duminică vor fi testați rugbyștii U15 (2003).

„Au fost selecționați cei mai buni copii din zona Moldova, selecții făcute în urma campionatelor naționale și regionale. În plus, în afară de copiii observați de către selecționerii regionali Florin Nistor, Iulian Iftenie, Florin Ibănescu și Ioan Harnagea, sunt și jucători care vin ca și recomandări din partea antrenorilor de la cluburi, jucători care din diferite motive nu au putut participa la toate competițiile . Este o acțiune importantă pentru noi pentru că ne dorim să avem cât mai mulți reprezentați în acel grup național de 35 de sportivi. Dorim să demonstrăm că rugbyul în Moldova are viitor și că această zona rămâne un nucleu important pentru alimentarea loturilor naționale”, a declarat Gabriela Surmei – Balan, Director Regional de Dezvoltare Moldova Nord. (George PROCA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Rezultate excepționale ale sportivelor bârlădene la Campionatul Național de Gimnastică!

Echipa de gimnaste a Clubului ...

Echipa de oină a Clubului „Cronos” din Bârlad a câștigat Cupa „Unirii” la un concurs internațional de peste Prut

S-a întors victorioasă! Echipa de ...

Vasluianul cu mușchi de oțel! Emilian Știrbu a pus județul pe harta culturismului internațional

de Daniel MICU A gasit ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: