Google+
Home » Invatamant » Promovabilitate de 75,6% la bacalaureat, una cu șase procente mai mare ca anul trecut. Trei candidați au avut media 10.00

Promovabilitate de 75,6% la bacalaureat, una cu șase procente mai mare ca anul trecut. Trei candidați au avut media 10.00

75,6% dintre absolvenții de liceu care au susținut bacalaureatul în acest an în județul nostru au reușit să promoveze examenul, promovabilitate cu peste șase procente mai mare decât anul trecut. În schimb, au existat doar trei medii de zece la nivelul județului, două la licee ”Racoviță” și ”Rugină” din Vaslui și una la Colegiul ”Codreanu” din Bârlad.

Promovabilitatea la examenul de bacalaureat la nivelul județului nostru a fost de 75,6%, cu 4,2 procente mai mare decât media națională și cu 6% peste rezultatul de anul trecut. Astfel, din totalul celor 2.520 de candidați prezenți la examen, 1.905 au fost declarați ”admiși”. Dintre cei 613 elevi respinși, 139 au avut medii între 5.00 și 5.99, iar 474 nu avut medii sub 5.00. Din cei 55 de elevi care au terminat liceul la frecvență redusă, doar opt au promovat examenul, iar cei trei absolvenți de la seral nu a luat nici unul bacalaureatul.

Considerăm că aceste rezultate sunt bune și o spun cu toată inima. Ar fi fost excepționale dacă am fi avut același procent însă cu un număr mai mare de absolvenți care să fi participat la examen. De aceea, mai avem de lucrat să convingem elevii care termină liceul să vină să susțină și bacalaureatul”, ne-a declarat inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Plăcintă.

La nivelul județului, s-au înregistrat și trei medii de zece, la liceele ”Anghel Rugină” și ”Emil Racoviță”, ambele din Vaslui, și la Colegiul Național ”Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad. (Ionuț PREDA)

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: