Home / Administratie / Aproape două sute de părinți, din 12 comune și orașul Negrești, învățați cum să-și crească mai bine copiii

Aproape două sute de părinți, din 12 comune și orașul Negrești, învățați cum să-și crească mai bine copiii

Fundația World Vision România desfășoară în această perioadă, în 12 comune din județ și orasul Negresti, un program de educație parentală. Aproape două sute de părinți sau aparținători sunt învățați cum să comunice mai bine cu copiii, cum să le respecte drepturile sau cum să îi ajute mai bine să își facă temele.

Susținerea cursurilor de educație parentală este făcută de voluntari, învățători, profesori sau asistenți sociali din comunitățile unde acestea se desfășoară. Pe parcursul a cinci săptămâni, voluntarii, formați ca educatori parentali, se întâlnesc cu părinții și îi învață cum să se apropie mai mult de copiii lor. Reprezentantul World Vision la Vaslui, Magda Cămănaru, a precizat că, dacă la început părinții nu se arătau interesați de aceste cursuri de educație parentală, acum vin din ce în ce mai mulți.
”Se constată îmbunătățiri în relația părinte–copil, cu creșterea de sine pentru acești părinți pentru că, de foarte multe ori, ei nu vin la întâlniri din teama de a nu fi judecați. Credem că, cel puțin din acest punct de vedere, am făcut un pas foarte important și chiar dacă, la nivel de dobândire de cunoștințe, poate că nu au făcut-o în totalitate, în domeniul investiției în relația cu proprii copii suntem convinși că s-au făcut progrese foarte importante”, ne-a declarat Magda Cămănaru.

Provocarea nu a fost doar pentru părinți, ci si pentru educatorii parentali. Aceștia au ales părinții în funcție de problemele pe care le observă la copii. Reprezentanții World Vision susțin că, la finalul unor astfel de cursuri, părinții conștientizează că au mai multă răbdare și își impun să nu își mai certe copilul, ba chiar își fac timp să se joace mai mult cu acesta. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Asistenta din Vaslui bătută crunt de soț este, în continuare, în stare critică la Iași

Femeia de 43 de ani ...

CJ Vaslui va aproba prețul cerealelor pentru evaluarea arendei în 2020

Consiliul Județean (CJ) Vaslui va ...

Municipiul Vaslui s-a umplut de culoare, după pornirea iluminatului festiv

Iluminatul festiv specific sărbătorilor de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: