Home / Sport / Doi bârlădeni în lotul echipei naționale de handbal juniori

Doi bârlădeni în lotul echipei naționale de handbal juniori

Handbaliștii bârlădeni Cătălin Brăescu și Dragoș Păscălin, legitimați la CS „Știința Municipal Bacău”, au fost convocați pentru o tabără de pregătire a lotului național de handbal juniori. Cei doi se vor antrena în Bacău sub îndrumarea tehnicienilor Jordi Giralt și Lorand Sipos. În prima parte a acțiunii, 3 – 10 august, vor fi angrenați în pregătire toți cei 40 de sportivi convocați, care vor fi împărțiți în două grupe de lucru. În partea a doua, 13-19 august, în stagiul centralizat vor rămâne aproximativ 24 – 26 de handbaliști, în funcție de opțiunile colectivului tehnic.

Dragoș Păscălin

„Nu mă așteptam la această convocare, este prima și un pas mare pentru mine și viitorul meu. Mă bucur că munca depusă de mine pe parcursul sezonului trecut, petrecut la Bacău, i-a convins pe cei de la federație. Nu am jucat la fel de mult ca la Vaslui, dar de fiecare dată când am intrat pe teren mi-am făcut treaba bine. Singurul lucru la care mai trebuie să lucrez este partea psihică, mai exact îmi trebuie mai mult curaj. Antrenorul ar vrea mai mult tupeu din partea mea atunci când mă bagă în teren”, a declarat pentru Est News bârlădeanul Dragoș Păscălin, jucător la CS „Știința Municipal Bacău”.

Cea mai mare și cea mai importantă realizare a lui Păscălin de anul trecut a fost faptul că a primit prima sa medalie, de argint, după ce echipa sa a terminat pe locul doi în campionat la juniori II, împreună cu Cătălin Brăescu și un alt bârlădean, Rareș Chiriac. Postul meu de bază al lui Dragoș Păscălin e cel de inter stânga , atât ofensiv cât și defensiv. El trebuie să dea tonul atacului și să creeze superioritate pentru coechipieri.

Handbalistul bârlădean Cătălin Brăescu, al patrulea marcator al României la Campionatul European Open U17

Handbalistul bârlădean Cătălin Brăescu, care evoluează pentru CS „Știința Municipal Bacău”, a făcut furori la Campionatul European Open U17 la handbal masculin. A fost al doilea cel mai bun jucător al României în meciurile cu Insulele Feroe și Georgia și a fost al patrulea marcator al României la Campionatul European U17 la handbal masculin. Cătălin Brăescu a marcat în fiecare meci disputat și în total a avut 22 de reușite. Putea fi chiar al treilea, însă Buguleț a prins o zi de grație în care a marcat de 15 goluri și a avut în total 28 de reușite. România a terminat pe locul 11 competiția disputată în Suedia, la Goteborg, în perioada 3 – 7 iulie.

Cătălin Brăescu – primul din stânga, rândul de jos

În primul meci din faza preliminară a Campionatului European Open U17 la handbal masculin bârlădeanul Cătălin Brăescu a fost unul dintre cei mai buni jucători de pe teren, cu patru goluri marcate în partida România – Georgia. Un singur jucător din echipa României a marcat de mai multe ori, Claudiu Lazurca, care a avut șase reușite. România nu i-a dat nici o șansă Georgiei și conducea la pauză cu 22 – 13. A câștigat partida la o diferență chiar mai clară, scor 38 – 27. România a pierdut cel de-al doilea meci, cu Austria, în care Brăescu a avut o reușită. Bârlădeanul a marcat un gol și cu Norvegia, meci pierdut de România cu 25 – 35. Primele două echipe s-au calificat califica în grupele principale, în timp ce ocupantele pozițiilor trei și patru au jucat mai departe pentru clasarea în unul din locurile 9 – 16. România a terminat pe locul trei grupa preliminară C și a intrat în lupta pentru locurile 9 – 16. Bârlădeanul a marcat de două ori împotriva Belarusului, meci pierdut de România cu 27 – 30. Brăescu a făcut spectacol în meciul cu Insulele Feroe, în care a marcat nu mai puțin de opt goluri și a contribuit la o victorie clară a României, scor 42 – 30. Brăescu a marcat și cu Luxemburg de două ori, într-un meci terminat la egalitate, scor 35 – 35. România a terminat pe locul 11 după ce a învins într-un meci de clasament Slovacia, meci în care Brăescu a marcat de patru ori. (George PROCA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Spectacol sportiv și caritabil, organizat de Clubul Sportiv „Sonicks Junior” Bârlad

Deschiderea competițiilor sportive organizate în ...

Performanțele gimnastelor de la CSS Bârlad, răsplătite cu burse de performanță simbolice

Nouă gimnaste cu merite deosebite, ...

Covor sintetic nou pe terenul de fotbal al Clubului Sportiv Școlar Vaslui

Clubul Sportiv Școlar Vaslui are ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: