Google+
Home » Invatamant » Alți 27 de elevi au luat bac-ul în urma rezolvării contestațiilor, promovabilitatea crescând cu un procent

Alți 27 de elevi au luat bac-ul în urma rezolvării contestațiilor, promovabilitatea crescând cu un procent

Alți 27 de elevi din județul nostru care au susținut bacalaureatul în această primă sesiune au reușit să promoveze examenul după rezolvarea contestațiilor astfel încât procentul de promovabilitate a crescut cu un procent, până la 76,67%. În schimb, niciun elev nu a mai reușit să obțină media maximă, ceea ce face ca județul nostru să rămână cu trei medii de 10.

Promovabilitatea la bacalaureatul de vară din acest an a crescut cu puțin peste un procent în Vaslui, de la 75,6% la 76,67%, în urma rezolvării celor 774 de contestații depuse în județ. Practic, 27 de candidați care au susținut examenul au reușit să-și majoreze notele astfel încât media finală să treacă de șase. Astfel, numărul celor care au luat bac-ul a ajuns la 1.932 de absolvenți de clasa a XII-a, dintr-un total de 2.520 care au susținut examenul.

Această creștere a procentului de promovabilitate este una care ne menține în prima treime a clasamentului național, ceea ce pentru județul nostru este foarte bine. Sperăm să menținem acest trend crescător și la anul să avem rezultate și mai bune”, ne-a declarat inspectorul general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, Cristina Botan.

În urma rezolvării contestațiilor, niciun elev nu a mai reușit să obțină media maximă, deși au existat 37 de majorări ale mediilor cuprinse între 9 și 9.99. În aceste condiții, județul Vaslui rămâne cu trei medii de 10 în această sesiune a bacalaureatului. (Ionuț PREDA)

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: